Ensi vuonna järjestettävät talviolympialaiset ovat olleet kiivaan keskustelun keskellä, sillä NHL ei ole päässyt vieläkään sopimukseen pelaajien osallistumisesta tapahtumaan.

Viime aikoina useat pelaajat ovat ilmaisseet oman mielipiteensä vallitsevaan tilanteeseen, ja muun muassa Jakub Voracek sekä Patrice Bergeron ovat ottaneet tilanteeseen kantaa.

Nyt sanaisen arkkunsa on avannut Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk, joka tyrmäsi täysin omien pelaajiensa osallistumisen olympialaisiin.

– Ei, vastaus olisi ei, ehdoton ei. Minä keskustelin tästä Daniel Alfredssonin kanssa ja hän ymmärsi, että pelaajat haluavat osallistua, mutta en halua riskeerata mitään, Melnyk totesi Ottawa Citizenille.

Melnykillä on erittäin huonoja kokemuksia pelaajien osallistumisista olympialaisiin, sillä vuoden 2006 olympialaisissa joukkueen silloisena ykkösvahtina pelannut Dominik Hasek loukkaantui, ja joutui jättämään kevään pudotuspelit väliin. Senators hävisi pudotuspelien toisella kierroksella, kun maalin suulla torjui Ray Emery.

– Minulla oli vuonna 2006 Stanley Cup odottamassa minua. Riitelimme siitä, kenen nimi tulisi pokaalin kylkeen. Me olimme silloin hyvässä tilanteessa, mutta miten kävikään? Hasek. En aio tehdä tuota uudestaan.

– Voitko kuvitella, jos Erik Karlsson loukkaantuu turnauksessa ja hän saa pitkäaikaisen vamman? Ymmärrätkö mitä tarkoitan. Tämä on minun näkemykseni.

Kovaa puhetta muille seuroille

Esimerkiksi Alex Ovechkin on todennut julkisuudessa, että hän aikoo osallistua olympialaisiin, vaikka NHL ei saisikaan sopimusta aikaiseksi pelaajien osallistumiselle. Myös Washington Capitalsin omistaja Ted Leonsis on ilmaissut, että hän ei aio estää pelaajiensa lähtöä.

– Hyvä, tee niin. Odota, kun olette Stanley Cupin finaaleissa tai kohtaatte kuuman joukkueen, ja Ovechkin on poissa. Entä sitten Montreal Canadiens ja Carey Price? Hän loukkaantuu – mitä tapahtuu Canadiensille?