Minnesota Wild on tämän kauden osalta ollut yksi pirteimmistä yllätyksistä NHL-liigassa. Vaikka viime aikoina joukkueen otteet ovat heilahdelleet kovasti, joukkue taistelee edelleen oman divisioonansa voitosta yhdessä Chicago Blackhawksin kanssa.

Wildin menestyksen takana on ollut uusi päävalmentaja Bruce Boudreau, joka on tullut tunnetuksi valmentajana, joka on aina saanut joukkueensa menestymään runkosarjassa. Pelaajista Mikael Granlund on noussut NHL:n eliittiin ja kapteeni Mikko Koivu viimeistään tässä vaiheessa NHL:n parhaimpiin kahden suunnan senttereihin.

Boudreau on peluuttanut suomalaisia samassa ketjussa, jossa kolmantena lenkkinä on pelannut 25-vuotias yhdysvaltalainen Jason Zucker. Ketju on ollut Wildin menestyksen kantavia voimia, ja erityisesti suomalaiskaksikko on väläytellyt yhteispeliään.

– Olemme ylpeitä siitä tavasta, jolla työskentelemme ketjuna. Se on avain, jonka tarvitsemme päihittääksemme vastustajamme. Jokaisessa joukkueessa on niin paljon hyviä pelaajia, minkä takia sinun täytyy olla valmis työskentelemään kovaa ja samalla olemaan jokaisessa ottelussa joukkueesi pelin sisällä, Koivu kertasi The Hockey Newsin haastattelussa.

– Henkilökohtaisesti nuo kaksi (Granlund ja Zucker) ovat auttaneet minua paljon kahden suunnan pelaamisellaan. He ovat vastuullisia myös puolustussuuntaan. Meidän täytyy puolustaa hyvin, jotta voimme hyökätä. Siihen on hyvä rakentaa.

Pudotuspelit odottavat jälleen

Wild haluaa varmasti menestyä myös pudotuspeleissä, joissa se on viime vuosina joutunut toteamaan Chicago Blackhawksin paremmakseen. Intiaanipaidat ovat pudottaneet Wildin viime kautta lukuun ottamatta kolme kertaa putkeen (2012-2015).

Pudotuspelikaaviossa joukkueet kohtaavat mahdollisesti toisella kierroksella, mutta pystyykö Wild tällä kertaa kääntämään sarjan edukseen? Koivun mukaan aikaisemmat vuodet ovat olleet Wildille erinomaista oppia, jota he voivat nyt hyödyntää.

– Jos joukkueet ovat olleet aikaisemmin kokeneita ja voittaneet, he ovat ansainneet sen, mutta samaan aikaan me olemme nälkäisiä ja haluamme olla parempia. Mutta et voi miettiä niitä (aikaisempia pudotuspelejä). Menneet ovat menneitä. Olemme oppineet niistä.