Kun Minnesota Wild varasi kesällä 2010 Mikael Granlundin, odotettiin hänestä seuralle seuraavaa supertähteä. Granlundin odotukset kasvoivat entisestään, kun hän johdatti Suomen maailmanmestaruuteen seuraavana vuonna.

Granlund siirtyi lopulta NHL:ään kaudeksi 2012-2013. Uransa alkutaipaleella Granlund ei onnistunut varmasti seurajohdon odottamalla tavalla, vaikka hänen paras kautensa tuottikin yli 40 tehopistettä – parempaa odotettiin.

Tällä kaudella Granlund on kuitenkin lunastanut potentiaaliaan ensimmäistä kertaa, sillä 25-vuotias suomalainen pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa. Yksi tekijä, joka on vaikuttanut Granlundin otteisiin, on Wildin uusi päävalmentaja Bruce Boudreau.

Boudreau on tukenut suomalaista kauden aikana ja ilmeisesti kannustus on onnistunut täydellisesti.

– Kaikki, mitä olen yrittänyt tehdä, on antaa hänelle itseluottamusta ja antaa hänen tehdä, mitä hän haluaa. Meillä on järjestelmä, mutta sen rajoissa hän on saanut tehdä peliä ja kaikkea, mitä hän haluaa, Boudreau totesi The Hockey Newsille.

– Ja uskon, että se on erilaista, mitä hän on tehnyt aikaisemmin urallaan. Hän on mahtava lahjakkuus meille.

Uusi valmentaja, uudet kujeet

Granlundin mukaan Boudreau on ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä siinä, jotta hänen pelinsä on kulkenut. Erityisesti hieman edeltäjäänsä löyhempi lähestymistapa on ollut Granlundin mieleen.

– Se (lähestymistapa) on iso syy minulle, erityisesti hyökkäyspelin osalta. Hän (Boudreau) on antanut alusta saakka minun pelata omaa peliäni. Hän haluaa edelleen, että pelaan myös puolustussuuntaan, mutta hyökkäyspelissä on vapauksia, Granlund kertasi.

– Voin pelata vaistojeni avulla. Mielestäni se on yksi suurimmista syistä, kun olen ollut tehokas tämän kauden osalta. Samaan aikaan haluan kuitenkin tehdä myös muutakin kuin vain hyökätä.

”Sinun täytyy luottaa itseesi”

Granlund on siis iskenyt tällä kaudella jo 65 (24+41) tehopistettä. Hän majailee koko NHL:n pistepörssissä sijalla 11, vain muutaman pisteen päässä kymmenen kärjestä. Wildin menestyessä, myös Granlund on loistanut.

– Olen pelannut laadukasta kiekkoa myös ennen tätä. Mutta kun joukkueesi voittaa, henkilökohtaisesti saat myös menestystä. Olen ollut onnekas, kun olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa. Se on hauskaa, ja kun pelisi kulkee, sinun ei tarvitse huolehtia mistään niin paljon.

– Sinä voit vain mennä ja pelata, ja kaikki menee suunnitelmiesi mukaan. Sitä kuitenkin aina työskentelee mahdollisimman kovaa. Se on suurin asia. Ei ole olemassa mitään taikatemppuja. Sinun täytyy luottaa itseesi.