Edmonton Oilersin päätös lähettää Jesse Puljujärvi farmiin vuodenvaihteen jälkeen on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi.

Toki tuon ratkaisun olisi voinut tehdä aiemminkin, kuten kaikki varsin hyvin tietävät, mutta mitä sitä turhaa enää menneitä muistelemaan. Nyt nimittäin katseet on syytä pitää Puljujärven AHL-suorituksissa, jotka ovat olleet uskomattomalla tasolla etenkin, kun otetaan huomioon hänen alkuvaikeutensa Pohjois-Amerikassa.

18-vuotias suomalaishyökkääjä on nimittäin iskenyt AHL:ssä pelaamiinsa 27 otteluun tehot 9+13. Hänen pistekeskiarvonsa on ollut siis 0.81 ja AHL:n historia tuntee ainoastaan kolme pelaajaa, jotka ovat 18 vuoden iässä kyenneet parempaan kuin ”Pulju”: he ovat nykyisin AHL:ssä pisteitä takovat David Pastrnak ja William Nylander, sekä ex-NHL-pelaaja Nikita Filatov.

Voisi siis sanoa, että tästäkin kuvakulmasta katsottuna Puljujärven tulevaisuus vaikuttaa enemmän kuin valoisalta, ellei sitten joku välttämättä halua jostain kumman syystä maalailla suomalaisen ympärille pahaksi flopiksi jääneen Filatovin kaltaisia kauhukuvia.

Puljujärvi oli tehopisteillä jälleen viime yönä, kun hänen edustamansa Bakersfield Condors haki upealla 0-4-voitolla pisteet Tucson Roadrunnersin vieraana. Hän toimi syöttäjänä joukkueensa illan kruunanneessa viimeisessä osumassa.

Condors taistelee AHL:ssä viimeisistä pudotuspelipaikoista, joten voitto oli joukkueen jatkon kannalta erinomainen. Tietenkin moni suomalainen saattaa toivoa, että tällä hetkellä kahdeksantena oleva Puljujärven joukkue jäisi ulos pudotuspeleistä ja hänet voitaisiin mahdollisesti nähdä MM-jäillä.