Järkevän reitin pelaajana luonut Miro Aaltonen ottaa ensi kaudella ison askeleen, kun hän suuntaa rapakon toiselle puolen.

Kirjoitimme helmikuussa artikkelin potentiaalisista Euroopassa pelaavista ammattilaispelaajista, jotka voitaisiin mahdollisesti nähdä ensi kaudella NHL:ssä. Näiden joukkoon nostimme 23-vuotiaan Aaltosen, joka pelasi erinomaisen kauden KHL-seura Vityaz Podolskissa.

Nyt tuo ”ennustus” on käynyt toteen, sillä Aaltonen on allekirjoittanut tulokassopimuksen nuoria pelaajia vilisevän Toronto Maple Leafsin kanssa ja siirtyy siis organisaatioon ensi kaudeksi.

Aaltonen aloitti ammattilaisuransa kaudella 2011-12, kun hän pelasi juniorijoukkueensa ohella Jokipojissa Mestistä sekä edusti Liigassa Espoo Bluesia. Ensimmäinen kausi Suomen pääsarjatasolla meni vielä hieman opetellessa ja 26 runkosarjaottelussa hänelle kirjattiin tehot 1+1.

Sitä seuranneella kaudella hän iski Bluesille jo selkeästi paremmat tehot, kun 32 ottelussa hän teki 11 maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä. Siitä eteenpäin hänen pistekäyränsä kehittyi 29 tehopisteestä aina 37 tehopisteeseen, Bluesin ja Kärppien paidoissa, ja lopulta hän päätti siis lähteä viime kauden päätteeksi Vityaziin.

Vityazissa hänelle kertyi 59 runkosarjaottelua, joissa hän niittasi tehot 19+25. Kun hän oli iskenyt myös Leijonissa kuuteen ensimmäiseen pelaamaansa otteluun pisteet 6+1, kiinnostus häntä kohtaan alkoi kasvaa myös Pohjois-Amerikassa.

Lopulta myös varsin odotettu päätös siirtyä taalakaukaloihin syntyi Aaltosen KHL-kauden päätyttyä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Edes tehopisteittä menneet pudotuspelit eivät vaikuttaneet Aaltosen tilanteeseen, vaan Maple Leafs tiedotti perjantaina Twitter-tilillään, että se on tehnyt suomalaishyökkääjän kanssa tulokassopimuksen.

Kanadalaisseura ei ole kuitenkaan niin sanotusti hänen alkuperäinen NHL-seura, sillä Aaltonen varattiin vuoden 2013 kuudennella kierroksella Anaheim Ducksiin. Kalifornialaisseura ei kuitenkaan tehnyt missään vaiheessa joensuulaispelurin kanssa tulokassopimusta ja nyt siis Maple Leafs käytti tilaisuutensa hyväkseen.