Rouva Fortuna on pyllistänyt kuluvalla kaudella pahasti Tampa Bay Lightningin suuntaan loukkaantumisten muodossa.

Vielä vajaa viikko sitten floridalaisseuralla oli, siis sillä hetkellä – ei koko kauden osalta, vain kaksi loukkaantumista. Sivussa olivat joukkueen kapteeni ja tähtipelaaja Steven Stamkos sekä laitahyökkääjä Ryan Callahan.

Sitten koitti maaliskuun 11. päivä ja ottelu Minnesota Wildia vastaan. Salamapaidat ottivat ottelusta elintärkeät pisteet numeroin 4-1, mutta joutuivat maksamaan siitä todella kovan hinnan: loukkaantuneiden pelaajien listalle lisättiin nimittäin kolme sentteriä, kun sekä Tyler Johnson, Vladislav Namestnikov että Cedric Paquette loukkaantuivat kaikki samassa ottelussa.

Kaikki kolme pelaajaa kärsivät ottelussa polvi-/jalkavamman. Kaikkein pahimman näköinen oli Paquetten loukkaantuminen, sillä tapa, jolla hänen jalkansa vääntyi, kielii pitkästä poissaolosta.

Ja itse asiassa samat sanat pätevät myös Johnsoniin ja Namestnikoviin; vaikka heidät kaikki on luokiteltu toipumisajaltaan kategoriaan ”day-to-day”, mutta tässä vaiheessa kautta nuo luokitukset pitävät todella harvoin paikkansa; sen on historia osoittanut.

Tästä kaikesta johtuen joukkueen hyökkäyspää on vilissyt viime aikoina roppakaupalla AHL-pelaaja ja kuin ihmeen kaupalla, Lightning on enemmän kuin mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

Mikä on tilanne paluun suhteen?

Mutta mikä sitten on Stamkosin tilanne, hänen paluunsa, kun on näiden loukkaantumisten myötä entistä kriittisempi asia Lightningille? No, ainakin tunnelin päässä näyttäisi olevan valoa.

Sportsnetin toimittaja Christine Simpson oli nimittäin seuraamassa Stamkosin ja apuvalmentaja Brad Lauerin kahdenkeskisiä harjoituksia, jossa kapteenin kuntoa testattiin jälleen kerran. Meno näytti hyvältä ja Simpson pääsi myös jututtamaan Stamkosia: Lightning-kapteeni oli todennut tuntevansa itsensä jälleen jääkiekkoilijaksi.

Christine Simpson

@SNChrisSimpson
Steven Stamkos being put through the paces w ass't Brad Lauer. Says he's feeling more like a hockey player again.

Aiemmin Fansided-sivusto kertoi, että Stamkos oli treenannut aiemmin myös joukkuekaveri Nikita Kucherovin kanssa sekä laukomista että syöttämistä ja tekeminen oli näyttänyt erittäin lupaavalta.

Koska kuluva kausi on ollut todella haastava Lightningille, eikä se tällä kaudella kuulu suurimpien mestarisuosikkien riveihin, on seurassa päätetty satavarmasti olla ottamatta riskejä ykkössentterinsä osalta.

Mikäli meno kuitenkin jatkuu nykyisellään, voidaan häneltä nähdä hyvinkin nopea paluu tositoimiin, aivan kuten naapuriseura Florida Panthersissa nähtiin Jonathan Huberdeau’n kohdalla.