Vaikka Minnesota Wildin kone onkin yskähdellyt viime aikoina useammin kuin vain kerran, etenkin Mikael Granlundin meno on pysynyt korkealla tasolla.

Wild on tehnyt viimeiseen kahdeksaan otteluun – siis maaliskuun aikana – ainoastaan 14 maalia ja näistäkin puolet kahdessa ottelussa. Maaleilla ei olla siis juurikaan juhlittu ja itse asiassa joukkue on hävinnyt näistä kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Näiden edellä mainittujen faktojen valossa Granlund on kuitenkin kyennyt pitämään kiinni kuluvan kauden uskomattomasta vireestään. Hän on nimittäin viimeistellyt näissä kahdeksassa ottelussa tehot 3+3 ja joukkueen maalieron ollessa 14-23 myöskään tehotilasto -1 ei ole missään nimessä mikään katastrofi.

Tästä Granlundin osaamisesta onkin saatu näyttöjä jatkuvalla soitolla, heikosta maaliskuusta huolimatta, ja niin kävi myös viime yönä. Wild hävisi vierasottelussa Carolina Hurricanesille, joka on tuomittu jo pidemmän aikaa sitten käytännön paperien mukaan jäämään pudotuspelien ulkopuolelle, vieraissa lukemin 3-1. Ja kuinkas ollakaan, Granlund iski joukkueensa ainokaisen.

Kaiken kukkuraksi kyse oli vielä erittäin upeasta alivoimaosumasta, jonka hän värkkäsi tutkaparinsa Mikko Koivun kanssa, kas tähän malliin:

Hockey Night Brasil

@HockeyNightBR
Mikko Koivu e Mikael Granlund continuam a ser estrelares para Minnesota #MINvsCAR

Suomalaisduo laittoi osuman myötä myös ennätyksiä uusiksi: Koivusta tuli Wildin seurahistorian tehokkain alivoimapelaaja, sillä hän rikkoi NHL-uransa 22:nnella alivoimapisteellä Wes Waltzin seuraennätyksen, ja Granlund ei ole puolestaan koskaan tehnyt yhden kauden aikana kolmea maalia alivoimalla – kyse oli siis henkilökohtaisesta ennätyksestä.

Koska tässä nyt on pääasiassa ”höpötelty” Granlundista, joskin täysin aiheesta, otetaan nyt myös Koivu esille.

Wildin suomalaiskapteeni on nimittäin kyennyt niin ikään pitämään pääosin kiinni kuluvan kauden pistekeskiarvostaan, sillä näihin maaliskuun kahdeksaan peliin hän on merkkauttanut tehot 1+3. Vaikuttavin seikka on ollut kuitenkin se, että hänen tehotilastonsa näistä peleistä on +2; siis, vaikka joukkueella menee heikosti, niin kapteenista se ei ole taaskaan kiinni, kuten ei ole ollut käyttännössä ottaen koskaan aiemminkaan.

Kaikkein parasta tässä Koivun ja Granlundin unelmatavalla löytyneessä yhteispelissä on se, että ilman mitään merkittäviä takapakkeja, tätä duoa tullaan näkemään vielä vuosien ajan.

Kannattaa kuitenkin liimautua ”television” ääreen aina, kun vain mahdollista, koska tämä saattaa olla muun joukkueen tavoin myös suomalaiselle tutkaparille se paras mahdollisuus oikeasti menestyä.