New York Rangersin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist loukkasi lonkkansa maaliskuun 7. päivä ja luvassa oli pidempi sairasloma, tarkemmin sanottuna noin 2-3 viikon mittainen.

Tämä oli luonnollisesti joukkueelle huono uutinen, mutta sen onneksi seuran riveissä kiekkoilee myös suomalaisvahti Antti Raanta, joka on ollut tällä kaudella erinomaisessa vireessä.

Raanta onkin käyttänyt mahdollisuutensa loistavasti. Kaiken kaikkiaan suomalainen on pelannut tällä kaudella 25 ottelua, joista hän on napannut 14 voittoa, joka on hänen NHL-uransa ennätys.

Tilastot suomalaisella on myös erinomaisella tasolla: torjuntaprosenttina komeilee 92,1 ja päästettyjen maalien keskiarvona 2.29. Hyvin on siis kulkenut, erinomaisesti suorastaan.

Lundqvist palaamassa oletettua aiemmin?

Olkoonkin, että otanta Raannan otteista ykkösvahtina on vielä todella löyhä. Tästäkin huolimatta hän on hoitanut hommansa tolppien välissä erinomaisesti, eikä päävalmentajana toimiva Alain Vigneault ole voinut sivuuttaa tätä.

Nyt mies onkin pienoisen dilemman edessä, sillä Lundqvist saattaa palata kaukaloihin hiukan oletettua aiemmin.

– Henrik voi paljon paremmin. Hän on tehnyt jo asioita jäällä kuntouttajan kanssa. Maalivahti on kuitenkin todella tärkeä pelipaikka, joten meidän pitää olla varmoja, että hän on sataprosenttisessa kunnossa, Vigneault kertoi torstain harjoitusten yhteydessä New York Postin mukaan.

Mutta entäs sitten, kun Lundqvist palaa? Raanta on ollut suorastaan erinomainen, eikä Lundqvist ole enää huippuvuosiensa tasolla.

No, rehellisyyden nimissä Lundqvist tulee mitä luultavimmin palaamaan joukkueen maalinsuulle ja Raanta joutuu tyytymään satunnaisiin tuurauksiin. Mutta kuten päävalmentajan kommenteista voi ylempää olettaa, ei ruotsalainen ole palaamassa kaukaloon aivan vielä.

Tämä antaakin Raannalle vielä hiukan lisäaikaa todistaa tasonsa ja ennenkaikkea paikan todistaa paikkansa seuran maalinsuulla.