Paikallista aikaa illalla seitsemältä käynnistynyt Carolina Hurricanesin ja Minnesota Wildin välinen peli tarjoili upean määrän suomalaisosaamista.

Kaukalossa viiletti peräti viisi pelaaja, kun sekä Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho että Wildin Mikael Granlund, Mikko Koivu ja Erik Haula olivat tositoimissa. Kyseisestä viisikosta neljä suomalaista oli upeasti myös valokeilassa, nimittäin Haulaa lukuun ottamatta kaikki ylsivät ottelussa tehopisteille.

Ottelun maalinteon aloitti ylivoimalla, ajassa 4:37 isäntien Derek Ryan, joka vei isännät ylivoimaosumallaan 1-0-johtoon.

Vajaa yhdeksän minuuttia myöhemmin, viime aikoina heikossa vireessä ollut, Wild tuli kuitenkin tasoihin, kun joukkueen ehdottomiin ykköstähtiin kuluvalla kaudella kuuluneet Mikael Granlund ja Mikko Koivu värkkäsivät upean alivoimaosuman.

Hockey Night Brasil

@HockeyNightBR
Mikko Koivu e Mikael Granlund continuam a ser estrelares para Minnesota #MINvsCAR

Alivoimamaalin myötä Koivu teki seurahistoriaa, sillä hän nousi Wildin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi alivoimapelaajaksi.

Ottelun toinen erä edettiinkin sitten maalittomassa merkeissä, joten kaikki ratkaisut jäivät päätöserään. Siellä Wildille juotettiin katkeraa kalkkia, sillä Hurricanes, jota ei pudotuspeleissä tällä kaudella nähdä, iski ottelun loppuun kaksi maalia.

Ensiksi ajassa 56:36 Victor Rask iski taululle 2-1-lukemat Elias Lindholmin ja Sebastian Ahon syötöistä ja lopulta Teuvo Teräväinen sai kunnian iskeä viimeisen naulan Wild-arkkuun, kun hän toimitti vajaa puolitoista minuuttia ennen päätössummeria kiekon tyhjään maaliin.

Ottelun jälkeen pisteille päässeen suomalaisnelikon pistesaldot näyttävät tältä:

Mikael Granlund (24+41)
Mikko Koivu (18+34)
Sebastian Aho (20+19)
Teuvo Teräväinen (14+21)

Yön NHL-kierroksella pelanneista muista suomalaisista tehopisteille ylsivät Esa Lindell (1+0), Joel Armia (0+1), Leo Komarov (0+1) ja Markus Granlund (0+1).

Maalivahdeista Pekka Rinne torjui Washington Capitalsista 2-1-vierasjatkoaikavoiton, pysäyttäen 22 laukausta. Kari Lehtonen oli puolestaan katkaisemassa Dallas Starsin tappioputkea 26 torjunnallaan, kun hänen joukkueensa kaatoi vieraskaukalossa Vancouver Canucksin lukemin 4-2. Boston Bruinsin Tuukka Raskilla ei sen sijaan sujunut yhtä hyvin, sillä hänet vaihdettiin pois maalilta viiden päästetyn maalin ja 12 torjutun laukauksen jälkeen.