Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on jaksanut ihmetellä ja vastailla kysymyksiin Patrik Laineen laukauksesta koko kauden ajan.

Sille on kuitenkin olemassa syynsä: Maurice ei nimittäin ole missään vaiheessa lakannut hämmästelemästä suomalaissuojattinsa poikkeuksellista vetoa, vaan hän kelailee edelleen videonauhoilta lävitse, että mitä niissä laukauksissa oikein tapahtuu.

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, ettei Jets-valmentaja ole päässyt kunnolla jyvälle Laineen laukauksen suhteen ja saattaa olla, ettei kukaan koskaan pääse.

– Hänellä on laukaus, jota kukaan ei ymmärrä, Maurice naureskelee hämmentyneenä suojattinsa laukauksesta Jetsin verkkosivuilla.

– Me katsomme hänen laukauksiaan videolta ja sieltä tulee vastaan niin monta erilaista tapaa. On one-timer, joka lähtee uskomattomalla voimalla ja hänen rannelaukauksensa lähtee nopeammin lavasta, kuin kukaan uskoisi.

Vielä astetta vaarallisemmaksi Laineen, ja hänen laukauksensa, tekee se, ettei sillä ole käytännössä ottaen mitään merkitystä minkälaisesta asennosta laukaus lähtee.

– Eikä se laukaus edes lähde samasta paikasta suhteessa hänen vartalonsa sijaintiin. Hän pystyy ampua jaloistaan tai mistä tahansa ja tuolla ikää, tai millä tahansa ikää, tuollaista laukausta ei kovinkaan usein näe.