Jospa se olisi sitten vihdoin siinä? Nimittäin polemiikki Dennis Widemanin viime kauden tapauksesta, kun hän tönäisi rajusti ottelun linjatuomaria sillä seurauksella, että hän loukkasi itsensä.

NHL langetti Widemanille alunperin 20 ottelun mittaisen pelikiellon, mutta välimieskäsittelijä pienensi tämän lopulta 10 kamppailuun.

Perusteena tähän oli muun muassa se, että Wideman oli saanut juuri ennen kyseistä tilannetta aivotärähdyksen, joka teki hänen olonsa oletetusti sekalaiseksi. Täten voitaneen taasen olettaa, että hän ei välttämättä nähnyt kunnolla eteen tullutta tuomaria.

Oli miten oli, NHL ei ollut tyytyväinen neutraalin välimieskäsittelijän päätökseen, vaan se vei asian oikeuteen. Myös välimieskäsittelijänä tapauksessa toiminut James Oldham sai kuulla kesällä, että hänen palveluksiaan ei enää vastaavissa tapauksissa tarvita.

Toisin sanoen hänet vapautettiin tehtävistään.

Homma vihdoin pakettiin?

Viime yönä vihdoin selvisi, että oikeus on päättänyt pitäytyä Oldhamin päätöksen puolella. Täten Widemanin pelikiellon viralliseksi pituudeksi jäi 10 ottelua.

Tämä ei tietenkään vaikuta enää millään tavalla Widemanin peleihin, mutta se olisi syönyt hänen palkastaan 10 kamppailun verran pois. Mutta ollaan hetki rehellisiä; kyseessä oli alunperinkin NHL:n halu voittaa kyseinen valtataistelu nimiinsä.

NHL julkaisi nopeasti oikeuden päätöksen jälkeen oman tiedotuksensa, jossa tilanne ymmärrettiin, mutta tulevaisuutta ajatellen se haluaisi toimia enemmän kaikkien osapuolien kanssa vastaavissa tapauksissa.

”Me luonnollisesti olemme eri mieltä oikeuden päätöksestä, mutta ymmärrämme samalla sen, että miksi juridisin perustein häiritsimme välimieskäsittelijän päätöstä. Me uskomme, että toimimme oikealla tavalla, mutta olemme nyt valmiita kääntämään sivua ja menemään eteenpäin.

Me olemme toiveikkaita sen suhteen, että jos ja kun seuraava valitus jostakin tulee, voimme tehdä yhteistyötä neutraalin välimieskäsittelijän ja pelaajayhdistyksen kanssa. Näin ei tässä kyseisessä tapauksessa toimittu.”

Nyt vain täytyy toivoa, että NHL antaa asian vihdoin olla. Tai kuten he itse sanoivat; ”valmiita kääntämään sivua ja menemään eteenpäin.”