Calgary Flamesista ei ollut sivuamaan omaa historiaa, sillä sen voittoputki jäi kymmenen ottelun mittaiseksi.

Vieraaksi saapunut Boston Bruins, joka antoi harvinaisen lepovuoron ykkösvahdilleen Tuukka Raskille, oli liian kova pala purtavaksi kotijoukkue Flamesille. Bruins venytti oman voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi ja esti liekkipaitojen yrityksen tehdä historiaa.

Flames oli nimittäin aiemminkin seurahistoriansa aikana, pelatessaan vielä Atlantassa samalla Flames-nimellä, voittanut kymmenen ottelua putkeen. Näin ollen seuran nykyjoukkueesta oli siis sivuamaan tuota ennätystä, mutta ei ohittamaan.

Kotijoukkue sai hyvän alun ottelulle, kun Alex Chiasson iski joukkueensa 1-0-johtoon, ajassa 9:23. Muutamaa minuuttia myöhemmin David Pastrnak kuitenkin tasoitti ottelun ja erätauolle lähdettiin 1-1-lukemista.

Toisessa erässä vieraat painoivat, kuin raivohärkä päälle alusta alkaen, ja se tuotti tulosta. Ensiksi Brad Marchand ohitti Flames-maalilla Chad Johnsonin aikaan 26:04, siirtyen samalla yksin koko NHL:n maalipörssin kärkeen.

Vain reipasta minuuttia myöhemmin isäntien Dougie Hamilton kavensi, kun hän kiskaisi kiekon puolesta kentästä 21 kertaa ottelussa torjuneen Anton Khudobinin selän taakse.

Ajassa 31:03 David Backes vei Bruinsin kuitenkin karkumatkan ensiaskeleille ja niitä askeleita Flamesista ei ollut enää ottamaan kiinni.

Päätöserässä Matt Beleskey nimittäin vei joukkueensa ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon, vain reippaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Lopulta viimeinen niitti nähtiin tyhjään maaliin kolme sekuntia ennen loppua. Maalin kuittasi nimiinsä illan toisen osumansa saalistanut Pastrnak ja Marchandin toimiessa ykkössyöttäjänä, nousi hän jakamaan NHL:n pistepörssin kärkisijaa yhdessä Connor McDavidin kanssa.

Marchandilla on nyt kasassa 70 pelatusta ottelusta tehot 36+40. Maalipörssissä hänestä osuman päässä vaanii Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby.

Myös Crosbylla oli omat mahdollisuutensa kasvattaa pistesaldoaan, mutta ketjukavereille ei tarjoilu maittanut ja joukkue nöyrtyi Pennsylvanian paikallisväännössä Philadelphia Flyersille 4-0-numeroin.