Los Angeles Kingsin ja St. Louis Bluesin välillä nähtiin viime yönä elintärkeä kamppailu paikasta pudotuspeleissä ja nuottipaidat vetivät pidemmän korren.

Kalifornian suunnalla päätettiin satsata isosti pelaajasiirtojen takarajalla joukkueen nykyrosteriin, kun Jonathan Quickin aisapariksi hankittiin kahdesti Vezina-ehdokkaana ollut Ben Bishop ja maalinteko-ongelmia helpottamaan tuotiin kokenut kehäkettu Jarome Iginla.

Mutta aivan kuten keväällä 2015, kun seuran GM:nä toimiva Dean Lombardi vahvisti joukkueensa alakertaa kovalla nimellä Andrej Sekeran muodossa, uhkaa myös tämä kevät päättyä pannukakkuun.

Kings nimittäin kamppailee juuri Bluesia vastaan viimeisestä Läntisen konferenssin paikasta kevään auringossa ja se oli pakkovoiton edessä. Nuottipaitojen ero kuninkaallisiin oli nimittäin ennen ottelun alkua kolme pistettä. Vaan voittoa ei kuitenkaan irronnut, kun Blues kävi ryöväämässä vieraspisteet matkaansa lukemin 3-1 ja samalla repäisi eron Kingsiin jo viiteen pisteeseen.

Kun katsotaan joukkueiden loppuohjelmia, pelaa Kings viimeisestä 14 ottelustaan kotihallissaan kahdeksan ja Blues puolestaan vieraissa kahdeksan. Se antaa vielä pienen mahdollisuuden kalifornialaisille ja sinällään joukkueen lohtuna on myös se, että kilpailu käydään kahden joukkueen välillä, toisin kuin idässä. Muuttuvia tekijöitä ei siis ole niin paljoa ja se on aina positiivinen asia.

Suurin ongelma tulee kuitenkin tulevia vastustajia katsottaessa: Kings kohtaa viimeisessä 14 ottelussaan peräti kahdeksan kertaa pudotuspelisijoilla tällä hetkellä olevan joukkueen, kun taas Bluesin vastaava lukema on niinkin alhainen kuin neljä. Bluesilla onkin vastassaan peräti kolmesti liigan hännille kuuluvat Arizona Coyotes ja Colorado Avalanche, joten tämä kääntää vahvasti kelkkaa Bluesin suuntaan.

Kingsin ja Bluesin välisessä ottelussa vieraiden voiton takuumiehinä toimivat 38 laukausta torjunut Jake Allen sekä kahden tehopisteen iltaa viettäneet Alexander Steen (1+1) ja kapteeni Alex Pietrangelo (0+2). Kingsin ainokaisesta vastasi Dustin Brown ja joukkueen maalilla Quick torjui 23 laukausta.