Calgary Flamesin viime kausi oli katastrofaalisen heikko, sillä tuloksia ei syntynyt ja omiin livahti jatkuvasti suuria määriä maaleja. Tämä johtui osittain heikosta maalivahtipelistä, osittain huonosta puolustamisesta.

Joka tapauksessa joukkue oli viime kaudella kestämättömässä tilanteessa, eikä sillä ollut muiden kanadalaisjoukkueiden tapaan asiaan kevään pudotuspeleihin.

Kuluvakaan sesonki ei startannut Flamesin kannalta vahvasti, ja jälleen kerran näytti siltä, että pudotuspelihaaveet saadaan haudata jo heti kättelyssä.

Mutta mitä vielä. Flames on äitynyt viime aikoina todella vahvaan vireeseen ja se on tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista joukkueista – ellei kaikista kuumin.

Flames nimittäin nappasi viime yönä 10. perättäisen voittonsa, mikä on seurahistorian pisin voittoputki. Joukkue on kyennyt kertaalleen samaan, kun se pelasi Atlantan kaupungissa kaudella 1978-79.

Kaikista vakuuttavinta viime yön voitossa oli se, että se tuli NHL:n yhden parhaan joukkueen, Pittsburgh Penguinsin, kustannuksella. Ratkaisu venyi lopulta aina voittolaukauskilpailuun saakka, missä Flamesin henkinen kantti oli pingviinilauman vastaavaa parempi.

Voiton takuumiehinä häärivät 32 koppia napannut maalivahti Brian Elliott sekä kaksi syöttöpistettä tililleen haalinut Kris Versteeg. Myöskään Johnny Gaudreaun panosta ei sovi unohtaa, sillä hän taikoi ottelussa todella komean maalin.