Detroit Red Wingsin 25-vuotias hyökkääjä Riley Sheahan on viimeksi iskenyt kiekon maaliin 9. huhtikuuta.

Tässä kohtaa Sheahanilla on 13 ottelua aikaa murtaa kirouksensa, ennen kuin hän joutuu viettämään maalittoman putkensa vuosipäivää. Sheahan osui viimeksi New York Rangersin verkkoon yli 11 kuukautta sitten.

Hänen maaliton putkensa on nyt kestänyt 65 ottelua ja sen ”kunniaksi” hänelle on perustettu oma Twitter-tilinsä, joka kulkee nimellä ”Did Sheahan Score”. Suomeksi se tarkoittaa ”Tekikö Sheahan maalin”.

Maalittoman putkensa aikana Red Wingsin vuoden 2010 ykköskierroksen varaus (#21) on laukonut kiekon 87 kertaa kohti vastustajan maalia, mikä on ennätys NHL:ssä pelanneiden hyökkääjien osalta. Edellinen ennätys oli kaudella 2009-2010 Pittsburgh Penguinsia edustaneen Craig Adamsin nimissä, sillä hän laukoi 84 kertaa tekemättä maaliakaan.

Detroitin suunnalla toivottiin, että 191-senttinen ja 91-kiloinen olisi kesällä solmitun jatkosopimuksen myötä noussut seuran kärkihyökkääjien kastiin, mutta totuus on ollut päinvastainen: sen lisäksi, että hänen tehopistesaldonsa on 65 ottelun jälkeen ainoastaan 0+9, on hänen teholukemansakin luvattoman heikko -22.

Edellisen kerran yhtä paljon lokaa niskaansa maalittomasta putkestaan on saanut Scott Gomez ja itse asiassa hänellekin oli olemassa Twitter-tili nimikkeellä ”Did Gomez Score”.

Tuolloin Montreal Canadiensia edustanut Gomez meni yli kalenterivuoden tekemättä maaliakaan ja hän itse asiassa ampui yli 100 kertaa tuona aikana. Erona Sheahaniin, ja Adamsiin, oli kuitenkin se, että hänen maaliton putkensa jakautui kahden kauden kesken, kun taas Sheahanin ja Adamsin kohdalla puhutaan yhdestä kaudesta.