New York Rangersin Antti Raanta aloitti urakkansa joukkueen nykyisenä ykkösvahtina mallikkaasti, kun sininutut kaatoi viime yönä Detroit Red Wingsin lukemin 4-1.

Raanta nappasi ottelussa 23 koppia, joten hänen torjuntaprosenttinsa oli komea 95,8.

Raannan ykkösvahdin rooli juontuu siitä, että Rangersin kiistaton aloittava maalivahti Henrik Lundqvist kärsii vammasta, mikä pitää hänet sivussa tositoimista ainakin 2-3 viikkoa.

– Yritän vain ottaa asiat päivä ja peli kerrallaan. On hyödytöntä alkaa ajattelemaan liikaa ja murehtia tiuhasta pelitahdista. Yritän siis vain tehdä samoja asioita, joita olen tehnyt koko vuoden ajan, vaikkakin tulen saamaan nyt hiukan enemmän peliaikaa, kuin normaalisti, Raanta kertoi medialle ottelun jälkeen.

Maalivahdeille, aivan kuten muillekin pelaajille, itse pelaaminen on kaikkein tärkein asia. Raanta ei ole tässä joukossa poikkeus, vaikka hän onkin toiminut koko NHL-uransa ajan kakkosvahdin roolissa.

– Tulet vain hallille, laitat pelivarusteet niskaan ja et mieti mitään liikaa. Joskus, kun peliaikaa ei juuri tule, niin mietit harjoituksissa aivan liikaa erilaisia asioita.