St. Louis Bluesista Washington Capitalsiin pari päivää ennen pelaajasiirtojen takarajaa siirtynyt puolustaja Kevin Shattenkirk on saanut rangaistuksen ryntäyksestä.

Yhdysvaltalaispuolustaja lähti joukkueensa viime yön ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan taklaamaan hyökkäyspäässä kalifornialaisjoukkueen Kevin Gravelia.

Tilanne olisi ollut muuten puhdas, mutta Shattenkirk nostaa tilanteessa molemmat jalkansa jäänpinnasta ja siten ansaitsi tulla tuomituksi. Ryntäämisrangaistuksen hän sai tilanteesta, koska osuma kohdistuu ainakin osittain Gravelin päähän.

SiriusXM NHL Network Radio

@SiriusXMNHL
#Caps Kevin Shattenkirk will have a hearing this afternoon for charging #Kings Kevin Gravel

NHL:n kurinpitoelin määräsi Capitals-puolustajalle tilanteesta kahden ottelun pelikiellon, vaikka hänellä ei ole aiempaa kurinpidollista historiaa 477 runkosarjaottelua kattaneella NHL-urallaan. Lisäksi hän tulee kärsimään pelikieltonsa aikana 47 222,22 dollarin tulonmenetykset.

Vaikka Shattenkirkille annetulle tuomiolle onkin olemassa perusteensa, herättää NHL:n kurinpitoelimen toiminta jälleen kummastusta.

Nimittäin, kun tätä tilannetta verrataan esimerkiksi Tom Sestiton törkytaklaukseen, joka tulee paljon selkeämmin pimeästä kulmasta hirveällä vauhdilla suoraan päähän, on vaikea ymmärtää, että miten hänen historiallaan selviää neljällä ottelulla ja Shattenkirkille tuomitaan lähestulkoon yhtä kova rangaistus.

Kings-ottelu oli kaiken kaikkiaan Shattenkirkille vaikea, sillä hän istui kolmesti jäähyboksissa ja niistä yhden aikana Kings toimitti kiekon Capitals-maaliin. Lisäksi Kingsin ensimmäinen osuma syntyi vain reippaat puoli minuuttia Shattenkirkin jäähyn päättymisen jälkeen.

Kokonaisuudessaan 28-vuotias puolustaja on tehnyt kuudessa Capitals-paidassa pelaamassaan ottelussa tehot 0+4 ja ne kaikki ovat syntyneet neljässä viime ottelussa.