Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen päätökset kotiottelussa Calgary Flamesia vastaan herättivät paljon närää seuran faneissa.

Heti näin alkuun on syytä todeta, että tämä on ensimmäinen kerta, kun kritisoin Mauricen päätöksiä. Hän on pääosin hoitanut asiat nuorten pelaajien kohdalla erittäin hyvin ja antanut heidän maksella oppirahoja, kun siihen on ollut aihetta.

Samaan aikaan hän on korostanut sitä, ettei halua rajoittaa nuorten pelaajiensa luovuutta. Jostain kumman syystä hän kuitenkin laittoi Patrik Laineen maksamaan melkoista summaa yhdestä virheestä.

Tuo virhe tapahtui erittäin tärkeässä ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Laine pelasi ylivoimalla viivassa, antoi turhan riskialttiin syötön poikittain ja sen jälkeen omissa soi. Lopulta Jets hävisi tuon ottelun.

Laine itse otti asian raskaasti. Maurice nuhteli häntä, kuten kuuluu.

Sen olisi kuitenkin pitänyt riittää ja siltä se vaikuttikin alkuun. Mutta sitten tuli umpisurkea ottelu Pittsburgh Penguinsia vastaan, missä Laineelle kirjattiin karmaiseva teholukema -4.

Tuon ottelun jälkeen oli ymmärrettävää, että muutoksia tehtiin tähän yöllä pelattuun Flames-otteluun. Laine ja hänen tutkaparinsa Mark Scheifele erotettiin, eikä myöskään Nikolaj Ehlersistä ollut tietoa suomalaisen rinnalla.

Ylivoima tarvitsee ykköstykit

Mutta yhtä ratkaisua on käsittämättömän vaikea ymmärtää ja perustella: Miksi ihmeessä Laine pudotettiin ulos myös ykkösylivoimasta? Eiväthän ne miinukset tehotilastoon ole siellä tulleet.

Laine on tehnyt kuluvalla kaudella 32 maalia. Se on enemmän kuin yhdelläkään muulla Jets-pelaajalla. Hän on tehnyt myös enemmän osumia (8) ylivoimalla kuin kukaan muu joukkueesta ja kolmanneksi eniten ylivoimapisteitä (13).

Kun kerran teoriassa on vielä mahdollista, että Jets nähtäisiin pudotuspeleissä, eikö tämä ole jo vähän liian raaka keino lähteä opettamaan omaa ykköstykkiään?

Myös Alexander Ovechkinia on rokotettu peliajassa virheistään, mutta ei häntä nyt sentään ole siirretty sivuun ykkösylivoimasta. Ylivoiman päämääränä on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdä maaleja ja maalintekoon tarvitaan yleensä ne ykköstykit.

Ainakin Jets-fanit tuntuvat ajattelevan näin ja tässä asiassa on hyvin vaikea puolustella Mauricen ratkaisua.

Ainakin monet Jets-fanit tuntuvat ajattelevan näin ja tässä asiassa on hyvin vaikea puolustella Mauricen ratkaisua.

X - Oona 🇺🇦

@oonanur
Paul Maurice doesn't deserve his spot. The decisions he makes are most of the time bad. For example who leaves Laine out of the 1st pp unit?

Brian Boddis🇨🇦🇺🇦

@BrianBoddis
@TSN1290Radio not sure what Paul Maurice was trying to accomplish by removing their biggest weapon on the PowerPlay, the Laine one-timer?