New York Rangers koki ison menetyksen, kun selvisi, että joukkueen ykkösvahti Henrik Lundqvist loukkaantui tiistain ja keskiviikon välisen yön voitokkaassa ottelussa Florida Panthersia vastaan.

Hän torjui joukkueensa 5-2-voittoon, torjuen ottelussa huimat 43 kiekkoa. Manhattanilta ei kuulunut tässä vaiheessa vielä mitään edes loukkaantumiseen viittaavaa ja kukaan ei sellaista osannut myöskään ennakoida Lundqvistin urakoitua koko ottelun.

Seuraavassa ottelussa pelasi kakkosvahti Antti Raanta, joka oli edellisessä pelissään nollannut Tampa Bay Lightningin. Tässäkin vaiheessa uskomuksena oli se, että Raanta sai puhtaasti mahdollisuuden nollapelinsä ansiosta.

Tietenkin näinkin saattaa olla, mutta tänään Rangers-leiri julkaisi jotain odottamatonta: Lundqvist loukkaantui Panthers-ottelussa ja hän on sivussa 2-3 viikkoa. Toki ennusmerkkejä tästä saatiin, kun Lundqvist ei pukenut joukkueen tappiolliseen otteluun Carolina Hurricanesia vastaan.

Lundqvist palannee vasta pudotuspelien kynnyksellä

Raannalle, joka on pitkin kautta laittanut ruotsalaisvahdin ahtaalle, uutinen on henkilökohtaisella tasolla positiivinen, vaikka tietenkään joukkuekaverilleen ei koskaan toivo tällaista. Hän nimittäin saa nyt seuraavat pari viikkoa aikaa näyttää osaamistaan toden teolla Rangersin valmennusjohdolle.

Mikäli Raanta onnistuu tuona aikana erinomaisesti, tekee hän Rangersin maalivahtivalinnasta jopa pudotuspeleihin todella haastavan. Kausi on nimittäin niin pitkällä, että mikäli Lundqvist on kolme viikkoa poissa, kuten todennäköistä on, palaa hän takaisin kaukaloon vasta siinä vaiheessa, kun Rangersilla on jäljellä enää neljä runkosarjaottelua.

Raanta on pelannut kuluvalla kaudella 19 ottelua ja voittanut niistä 13. Yhteensä suomalaisvahti on pelannut kaukalossa 23 ottelussa ja hänen torjuntatilastonsa ovat 92,20/2.32. Lundqvistin voittosarake on puolestaan 30-17-2 ja hänen henkilökohtaiset tilastot ovat 91,30/2.65.