Dallas Starsin kausi ei ole sujunut odotetulla tavalla, ja seura onkin vaarassa jäädä pudotuspelin ulkopuolelle.

Starsin suomalaisvahdit, Antti Niemi ja Kari Lehtonen, ovat saaneet koko kauden ajan paljon kritiikkiä otteistaan. Vaikka molemmat maalivahdit eivät ole onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, Starsin puolustus on myös ollut ajoittain kovin sekaisin.

Stars pelasi koko viime kauden kahdella maalivahdilla, jolloin molemmat jakoivat vastuun runkosarjassa. Pudotuspeleissä kahden maalivahdin taktiikka ei toiminut, vaan molemmat pelasivat sen mukaan, kumpi oli kyseisellä hetkellä paremmassa vireessä.

Lehtonen ja Niemi kuluttavat Starsin palkoista noin 10 miljoonaa dollaria sekä tämän että seuraavan kauden ajan.

Joukkuetta läheltä seuraava Mike Heika uskookin vahvasti, että kahden maalivahdin kuvio ei jatku enää ensi kaudella.

– Ei enää tämän kauden jälkeen. Suurin kysymys on, onko seuralla pokkaa ulostaa molemmat maalivahtinsa, Heika totesi SportsDayn mukaan.

– Lehtosen voitaisiin ostaa ulos 1,9 miljoonan dollarin hinnalla ja Niemi noin 1,5, miljoonalla dollarilla. Nuo ulosostot kestäisivät vielä kahden kauden verran. Maksaisitko 3,4 miljoonaa dollaria vain uuden alun takia?

Antti Raanta, Scott Darling, Philipp Grubauer…

Heika nostaa esiin tulevana kesänä vapaiksi pelaajiksi lukeutuvat Antti Raannan, Scott Darlingin sekä Philipp Grubauerin.

– Jos saisit mahdollisuuden, yrittäisitkö tehdä kaupan, jossa saisit Antti Raannan tai Philip Grubauerin, ja sen jälkeen solmisit sopimuksen Scott Darlingin kanssa. Mikäli Raanta tai Grubauer olisi joukkueessa, olisiko Darling silloin turha?

– Vaihtoehtoja on olemassa, mutta en usko, että Lehtosen ja Niemen pitäminen on yksi niistä.