Vaikka NHL:llä on omat ongelmansa tiettyjen joukkueiden kanssa (kyllä, katson teitä Arizona Coyotes ja New York Islanders), löytyy liigasta myös monia joukkueita, joiden fanit ovat uskomattoman lojaalia porukkaa.

Itseasiassa tuoreen selvityksen mukaan Chicago Blackhawks on seura, jonka fanikunta on koko NHL:n lojaalein.

Tämä käy ilmi Fanaticsin tekemästä tutkimuksesta, jossa se analysoi jokaisen seuran areenan täyttöasteen, sosiaalisen median seuraajamäärät ja paitamyynnit. Näiden perusteella sivusto pystyi mittaamaan millä seuralla on kaikista lojaalein fanikunta.

Blackhawksin fanien arvosana oli 2, mikä oli luonnollisesti tutkimuksen korkein. Chicagon lisäksi kärkikymmenikköön pääsivät myös Pittsburgh Penguins (1,22), Boston Bruins (1,17), New York Rangers (1,13), Detroit Red Wings (0,99), Los Angeles Kings (0,88), Montreal Canadiens (0,80), Washington Capitals (0,72), Philadelphia Flyers (0,69) sekä Toronto Maple Leafs (0,63).

Toimittajan sana

Tutkimus ei missään nimessä ole kiveen hakattu, sillä siinä on hyödynnetty tilastoja ja numeroita vain kuuden vuoden takaa. Se, että riittääkö kuusi vuotta termiin ”uskollinen”, on täysin makukysymys.

Jos numeroita olisi pidetty silmällä paljon pidempään, olisi listan kärjessä ehdottomasti Montreal Canadiens. Esimerkiksi kahden kärki, Blackhawks ja Penguins, tippuisivat huomattavasti alemmas, jos lukemia olisi vahdittu esimerkiksi 2000-luvun alusta lähtien.

Ja myös tällainen aikaväli olisi jo lähempänä totuutta, jos fanikuntien lojaalisuutta mitattaisiin.

Esimerkkijoukkueista vielä sen verran, että Canadiensin menestyminen ei ole ollut kummoista viime vuosikymmenten aikana, mutta halli on ollut loppuunmyytynä jo vuosien ajan ja täyttöaste on ollut lähellä sataa prosenttia vuosikymmeniä.

Penguins ja Blackhawks ovat sen sijaan keränneet lojaalin fanikunnan vasta sen jälkeen, kun he alkoivat voittamaan Stanley Cupeja.

Esimerkiksi kaudella 2003-04 Penguinsin yleisökeskiarvo oli 11 877, joka oli koko NHL:n surkein. Samaisella sesongilla Blackhawksin lukema oli 13 253, siis NHL:n neljänneksi huonoin.

Sitten tulivat Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Patrick Kane, Jonathan Toews ja Stanley Cupit. Lojaalisuutta vai menestyksen hakuisuutta?