NHL:ssä, kuten myös monissa muissa suurissa liigoissa Pohjois-Amerikassa, on käytössä palkkakatto. Tällä halutaan pitää seurojen palkat tietyissä rajoissa, jolloin suuria eroja ei pääsisi syntymään.

Tämän kauden osalta palkkakatto on 73 miljoonaa dollaria ja palkkalattia taasen 54 miljoonaa dollaria.

Palkkakatto on noussut tasaisesti vuosien aikana. Esimerkiksi kaudella 2015-2016 palkkakatto oli 71,4 miljoonaa dollaria. Mikäli on uskominen Sportsnetin toimittaja Chris Johnstonia, ensi kauden osalta palkkakatto olisi noin 75,5 – 76 miljoonaa dollaria.

Chris Johnston

@reporterchris
Bill Daly says the NHL's salary cap is projected to be $75.5M-$76M next season, but adds it will depend on inflator negotiations with NHLPA.

NHL-joukkueiden toimitusjohtajat kokoontuivat menneellä viikolla keskustelemaan useista eri aiheista, ja yksi oli juuri NHL:n palkkakatto. Varakomissaari Bill Dalyn mukaan ensi kaudelle palkkakatto voisi nousta noin 2,5 – 3 miljoonaa dollaria.

Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa, sillä NHLPA:n olisi hyväksyttävä sopimus, ennen kuin virallinen päätös tehdään.

Monet seurat vaikeuksissa – uusi palkkakatto tuo helpotuksen?

Palkkakaton nousu toisi usealla seuralle helpotuksen, sillä pelaajien jatkosopimukset vaativat paljon rahaa.

Erityisesti Tampa Bay Lightning sekä Chicago Blackhawks ovat tiukassa paikassa, sillä molemmilla löytyy pelaajia, joiden sopimus päättyy kesällä. Lightningilla ongelmaksi muodostuu jatkosopimukset esimerkiksi Ondrej Palatin, Tyler Johnsonin, Nikita Kucherovin ja Jonathan Drouinin kanssa.

Muutaman miljoonan kasvu palkkakattoon voisi tuoda ratkaisun tulevissa sopimusneuvotteluissa.

Blackhawksin tilanne on taas jo useamman vuoden ollut tukala, sillä seura on kiinnittänyt muun muassa Patrick Kane, Jonathan Toewsin, Duncan Keithin ja Brent Seabrookin pitkillä ja rahakkailla sopimuksilla seuraan.

Seuran GM Stan Bowman on tähän saakka löytänyt oikeat pelaajat oikeaan hintaan, mutta tulevana kesänä hänellä pitää jälleen kiirettä. Joukkueella on edessä jatkosopimusneuvottelut usean pelaajan kanssa, joten pienikin nousu palkkakatossa toisi selvästi helpotusta neuvotteluihin.

The Hockey News mainitsee artikkelissaan myös Washington Capitalsin, Minnesota Wildin sekä Pittsburgh Penguinsin joukkueiksi, jotka olisivat varmasti kiitollisia siitä, että palkkakatto nousisi useamman miljoonan verran.