Chicago Blackhawksin Artemi Panarin pelaa kaikessa hiljaisuudessaan loistavaa kautta, sillä 65 ottelussa mies on iskenyt 20 maalia ja yhteensä 58 tehopistettä.

Nyt venäläishyökkääjä on kuitenkin joutunut kiusalliseen tilanteeseen, sillä hänen viisi vuotta vanha haastattelunsa on päätynyt YouTubeen. Eikä tässäkään vielä mitään, mutta tv-ohjelmassa nähdyt kommentit eivät juuri päivänvaloa kestäisi.

Kyseessä oli siis venäläinen tv-ohjelma, johon Panarin osallistui yhdessä silloisen joukkuekaverinsa, Yaroslav Tulyakovin, kanssa. Kaksikko kyseli toisiltaan kysymyksiä aiheesta; ”mitä tekisit jos et pelaisi jääkiekkoa”.

Tulyakov kysy Panarinilta lopulta kysymyksen; ”mitä et koskaan tekisi?”, johon venäläishyökkääjä vastasi, että ”harrastaisi seksiä mustan naisen kanssa”.

Pelaaja ja seura vastasivat kohuun

Videon julkaisu oli kova isku Panarinin maineeseen, minkä vuoksi hän julkaisikin nopeasti asian tiimoilta julkisen pahoittelun.

– Vuonna 2012 olin vieraana venäläisessä tv-ohjelmassa, jossa annoin intensiivisen kommentin, jota kadun syvästi. Ymmärrän, että kommenttini on loukkaava ja pahoittelen sanomisiani, Panarin kertoi Chicago Tribunelle.

Luonnollisesti myös Chicago Blackhawks joutui reagoimaan julkaistuun videoon, mutta se ei heittänyt venäläishyökkääjää bussin alle.

– Sunnuntaina saimme tietoomme Panarinin vierailun venäläiseen tv-ohjelmaan vuonna 2012. Keskustelimme välittömästi aiheesta hänen kanssaan. Hänen kommenttinsa ohjelmassa ei kuvasta millään tapaa seuramme arvoja. Hän on pahoitellut tapahtunutta ja ymmärtää sanojensa loukkaavan merkityksen, seura kirjoitti.

Videon julkaisu YouTubeen tuli NHL:n kannalta huonoon ajankohtaan, sillä liiga juhlisti suvaitsevuutta koko helmikuun ajan kampanjansa ”Hockey Is For Everyonen” avulla.