New York Rangersin Antti Raanta ja Dallas Starsin Kari Lehtonen olivat todellisessa huippuvireessä viime yön NHL-kierroksella.

Raannan paluu Rangersin tolppien väliin parin viikon tauon jälkeen ei olisi juuri paremmin voinut sujua. Suomalaisvahti torjui Rangersille 1-0-jatkoaikavoiton Tampa Bay Lightningista.

27-vuotias Raanta, joka valittiin ottelun kakkostähdeksi, oli huimassa torjuntavireessä, sillä hän pysäytti kaikki Lightningin laukomat 38 laukausta, joihin sisältyi viime viikon NHL:n ykköstähden Nikita Kucherovin neljä maalintekoyritystä.

Suomalaisvahti oltiin viimeksi nähty tositoimissa 10 päivää sitten ja ylipäätään kuluvan kalenterivuoden osalta ottelu oli hänelle vasta viides. Niistä viidestä pelistään hän on voittanut kolme viimeisintä ja pelannut muutenkin erinomaisesti kyseisissä otteluissa. Rangers puolestaan oli hävinnyt edellisestä neljästä ottelustaan kolme, Henrik Lundqvistin ollessa joukkueen maalilla.

Tässä esimerkki Raannan huipputorjunnoista:

Kari Lehtonen puolestaan oli erinomaisessa vireessä, aivan kuten joukkueensa viime ottelussa Florida Panthersia vastaan, ja torjui Starsille täyden pistepotin NHL:ää johtavasta Washington Capitalsista.

Kokenut suomalaisvahti venyi kiekon eteen huimat 42 kertaa ja tuli ansaitusti valituksi ottelun ykköstähdeksi. Samalla hän käytännössä ottaen päätti Capitalsin kotivoittoputken yksinään 15 otteluun.

z - Dallas Stars

@DallasStars
Kari Lehtonen has been playing some stellar hockey lately, stopping 83 of 86 shots with a .965 SV% over the last two games. #GoStars

Kuten yllä olevassa twiitissä todetaan, on viime aikoina Starsin selkeäksi ykkösvahdiksi noussut ”Kärppä” torjunut kahdesta viimeisestä ottelustaan joukkueelleen voiton, antautuen 86 laukauksen edessä ainoastaan kolme kertaa.

Starsin pudotuspeliunelmat on kuopattu jo monien toimesta, mutta mikäli nykytahti venyy pitkäksi, mikään ei ole mahdotonta.