Maalin ei tarvitse olla aina välttämättä varsinainen highlight reel -osuma, vaan myös yksinkertainen voi olla kaunista, kuten Markus Granlund osoitti.

Suomalaishyökkääjän maali syntyi ottelun toisen erän avauskympillä. Kyseessä oli vierasjoukkueena ottelussa Anaheim Ducksia vastaan toimineen Canucksin 2-0-maali, kun Bo Horvat oli vienyt ensiksi avauserässä vieraat johtoon.

Granlund riisti maalissaan hienosti kiekon omalla siniviivallaan, polki vauhdikkaalla jalallaan sisään Ducksin alueelle, malttoi odottaa, että löytää sopivan raon maalivahti Jonathan Bernieriltä ja lopulta laukoi napakalla rannelaukauksella kiekon puikoista sisään.

Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi, sillä isäntien tuore hankinta Patrick Eaves kavensi päätöserässä loppulukemiksi 1-2.

Putki liikkuu kuin unelma

Markus Granlundia, aivan kuten hänen isoveljeään Mikaelia, ei olla pidetty varsinaisesti erityisen nopeina luistelijoina.

Kuluva kausi on kuitenkin tarjonnut täysin uutta perspektiiviä tähän, sillä molempien putki on liikkunut kuluvalla kaudella paljon vauhdikkaammin kuin koskaan aiemmin ja Markuksen kohdalla tämä osuma Ducksin verkkoon oli oiva osoitus siitä.

Täytyykin olla, että veljespari on vetänyt yhdessä melkoisen treenikesän ennen kuluvaa kautta ja hattu lähtee päästä sille tyypille, joka on Granlundien treeniohjelmat rakentanut.

Veljeksistä nuorempi on pelannut nyt kuluvan kauden aikana Canucks-paidassa 63 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 16+11.