Venäläistähti Nikita Kucherov on pitänyt Tampa Bay Lightningin pudotuspeliunelmasta kiinni viime aikojen uskomattomilla suorituksillaan.

Kucherov onkin nakuttanut viimeiseen kuuteen joukkueensa otteluun uskomattomat tehot 7+7. Mukaan ovat mahtuneet tehot 1+3 tuottanut ottelu Edmonton Oilersia vastaan ja helmikuun viimeisessä ottelussa Ottawa Senatorsin verkkoon syntynyt luonnollinen hattutemppu (3+1).

Viime yön kierroksella hän oli jälleen joukkueensa ykkössankari. Hän syötti ensiksi joukkueensa ainoan osuman varsinaisella peliajalla ja ratkaisi salamapaidoille täyden pistepotin tällä uskomattoman ovelalla voittolaukauskilpailusuorituksellaan.

Shane O'Donnell

@shane1342o
Nikita Kucherov just pulled off one of the filthiest shootout moves I've ever seen

23-vuotias venäläislaituri teki yrityksellään Sabres-vahti Robin Lehneristä täydellisesti hölmön jättämällä tarkoituksella laukauksen niin sanotusti väliin, kiekon lipuessa puikoista sisään.

Kucherov pelasi taianomaisesti jo toissa kaudella, kun hän teki täyteen 82 ottelun runkosarjaan tehopisteet 29+36. Hän noudatti hyväksi havaitsemaansa tahtia myös viime kaudella, nousten viimeistään tuossa vaiheessa NHL:n todellisten supertähtien joukkoon, kun hän nakutti 77 runkosarjaotteluun tehot 30+36.

Kuluvalla kaudella Kucherov on ollut vielä aiempaakin parempi, mistä kertoo hänen kaukalossa nähtyjen huikeiden otteiden lisäksi tehopisteet 28+34. Huvittavaa on sinällään, että jälleen kerran puhutaan lähes identtisistä maali- ja syöttömääristä, mitä tulee aiempiin kausiin verrattaessa.

Sabresin ja Lightningin välisessä ottelussa maaleista vastasivat isäntien Ryan O’Reilly, joka osui Rasmus Ristolaisen ja Jack Eichelin syötöistä ylivoimalla. Kucherov puolestaan syötti yhdessä Victor Hedmanin kanssa Tyler Johnsonin iskemän avausmaalin.