Pelaajasiirtojen takarajan, eli englanniksi Trade Deadlinen, jälkeen seurat ovat valmiita lopulliseen pudotuspelitaisteluun. Tämän vuoden siirtoikkuna oli varsin maltillinen, sillä kesän laajennusvaraus odottaa aivan kulman takana.

Nuoria lupauksia liikkui kuitenkin kaupoissa jonkun verran, ja suurin myyjä tässä tapauksessa oli Ottawa Senators. Se kauppasi pois ruotsalaislupaus Jonathan Dalenin sekä aikoinaan ensimmäisellä kierroksella varatun Curtis Lazarin.

Kokeneita pelaajia siirtyi sen sijaan Mark Streitin, P.A. Parenteaun sekä Alexandre Burrows’n myötä.

The Athleticiin kirjoittava ja Toronton Maple Leafsia läheltä seuraava toimittaja James Mirtle tarkasteli joukkueiden ikärakenteita Trade Deadlinen jälkeen. Kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä, vanhin joukkue on tällä hetkellä Chicago Blackhawks, kun taas nuorin on Carolina Hurricanes.

Samalla taulukosta näkyy jokaisen joukkueen kokoonpanoon kuuluvien pelaajien lukumäärät, joiden perusteella myös keskiarvoiät on laskettu.

James Mirtle

@mirtle

James Mirtle

@mirtle
Post-trade deadline Chicago is the oldest team in the NHL. Ottawa is second oldest. Carolina is the youngest.
The 30 NHL teams by age and roster size after the trade deadline. Nine teams carrying more than 23 players right now.

Kun taulukkoa tarkastelee tarkemmin, voi huomata, että iän perusteella vanhimmat joukkueet koostuvat suurimmaksi osaksi joukkueista, jotka taistelevat tosissaan Stanley Cupista. Ainoastaan Detroit Red Wings erottuu selkeästi listan loppupäästä joukkueena, joka ei tähän taisteluun kuulu.

NHL-Networkilla työskentelevä Brian Lawton muistutti, että viime vuonna samaan aikaan, liigan kaksi vanhinta joukkuetta olivat Pittsburgh Penguins ja San Jose Sharks. Lopun tietävät kaikki.