Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäen kausi on ollut varsin epäonninen, sillä hän ehti pelata vain kaksi NHL-ottelua ennen kuin loukkaantuminen katkaisi kauden.

Salomäki teki viime yönä kuitenkin paluun kaukaloihin, kun hän pelasi Predatorsin AHL-joukkueen, Milwaukee Admiralsin, paidassa. Salomäen paluu sujui loistavasti, sillä hän iski Admiralsin 2-2-tasoitusosuman, kun seura haki 3-2-voiton Manitoba Moosesta.

Salomäki teki läpimurtonsa NHL-kartalle viime kaudella, kun hän pääsi pelaamaan lähes koko kauden Predatorsin miehistössä. Otteluja kertyi lopulta 61, joissa 23-vuotias Salomäki latasi tehot 5+5=10.

Tuleeko mahdollisuus Predatorsissa?

Salomäen loukkaantuminen sattui huonoon saumaan, sillä hän oli juuri vakiinnuttamassa paikkaansa Predatorsin pelaavaan kokoonpanoon.

Salomäen onneksi hänellä on seuran kanssa sopimus vielä ensi kaudesta, joten näyttöpaikkoja on ilman muuta vielä edessä.

Lähtökohtaisesti Salomäki taistelee pelipaikasta alemmissa ketjuissa, joissa viime aikoina on nähty muun muassa Auston Watson. Mikäli otteet jatkuvat AHL:ssä vahvana, Salomäen seuraava askel on nousta takaisin pelaavaan kokoonpanoon – ensin hänen on kuitenkin saatava runsaasti otteluja alle.

Energisenä ja fyysisenä tunnettu Salomäki toisi Predatorsin alempiin ketjuihin tarvittavaa vauhtia ja nuoruuden intoa, kun seura taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.