Paljon kritiikkiä kuluvalla kaudella kerännyt Kari Lehtonen oli kuin muuri Dallas Starsin maalinsuulla, kun teksasilaispoppoo haki vieraspisteet Florida Panthersilta.

Suomalaisvahdin huippuotteet tekivät ikävästi hallaa Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikasta kamppailevalle Florida Panthersille, kun jo pudotuspelihaaveensa käytännössä ottaen menettänyt Stars ryöväsi vieraspisteet 2-1-lukemin.

Etenkin avauserässä, jossa Panthers myös iski ylivoimalla ottelun ainokaisensa, ”Kärppä” oli kunnon tulituksessa. Hän venyi kiekon tielle peräti 16 kertaa ja ainoastaan Jonathan Huberdeau onnistui ohittamaan hänet, tutkaparinsa Aleksander Barkovin ja ykkössyöttäjänä toimineen Jonathan Marchessaultin esityöstä.

Lehtonen ei päässyt juuri sen helpommalla myöskään toisessa tai kolmannessa erässä: keskimmäisen 20-minuuttisen aikana hän torjui 12 laukausta ja päätöserässä 13 laukausta. Lehtosen torjuntaprosentiksi ottelussa kirjattiin huikea 97,62 ja hänet valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi. Hän otti ottelussa tukun huipputorjuntoja, kuten tämän:

z - Dallas Stars

@DallasStars
Kari Lehtonen having a night. Still 1-1 with 5:29 remaining. #DALvsFLA

Luvattoman kitkeräksi tappion Panthersin kannalta teki se, että Starsin John Klingberg iski ottelun voittomaalin, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää 1:07. Hän naulasi kiekon James Reimerin selän taakse Tyler Seguinin ja Jamie Bennin syötöistä. Sama kaksikko oli ollut asialla myös ottelun avausmaalissa, jossa viimeistelijänä toimi Benn itse, Seguinin ja Jason Spezzan ollessa syöttäjinä.

Panthers on edelleen vain kahden pisteen päässä viimeistä villi kortti -sijaa pitävästä New York Islandersista, mutta brooklynilaisjoukkue on pelannut yhden ottelun Jussi Jokisen ja Barkovin Panthersia vähemmän.

Sysännyt Antti Niemen penkille

Jotain Lehtosen vaikeasta kaudesta kertoo se, että kyseessä oli hänen ensimmäinen vierasvoittonsa yli kahteen kuukauteen. Viimeksi hän onnistui nimittäin voittamaan kotijään ulkopuolella Arizona Coyotesin, 27. joulukuuta. Vieraspelejä tuolla aikavälille mahtui yhteensä kahdeksan.

Lehtonen on kuluvalla kaudella aloittanut joukkueensa maalilla 39 ottelua ja voittanut niistä ainoastaan 15. Kokeneen suomalaisvahdin torjuntatilastot eivät nekään ole kovinkaan kaksista luettavaa, sillä hänen torjuntaprosenttinsa on 90,30 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.89.

Suomalaismaalivahtien kaksintaistossa hän on ollut kuitenkin parempi kuin Antti Niemi ja Lehtonen onkin ryövännyt maanmieheltään ykkösvahdin tontin. Niemen kohtaloksi koitui luvattoman heikko tammikuu ja helmikuussa hän pelasi vain kolme ottelua.

Alkukaudesta Starsin ykkösenä toimineen ”Nemon” torjuntatilastot ovat 89,70/3.22 ja hän on voittanut 26 startistaan 11.