Montreal Canadiens, joka jäi NHL:n Trade Deadlinella ilman kipeästi kaipaamaansa uutta sentteriä, joutuu lähteä ainakin otteluun New York Rangersia vastaan ilman tähtihyökkääjä Alexander Radulovia.

Venäläishyökkääjä, joka saapui NHL:ään kesällä, keräten ympärilleen paljon kysymysmerkkejä, kärsii Canadiensin Twitter-tilin mukaan alavartalovammasta.

Hän jättää poissaolollaan joukkueensa ykkösketjuun valtaisan aukon ja nyt Montrealin suunnalla kaikki peukut ovat varmasti pystyssä sen suhteen, että kyse todella on vain pienestä vammasta, kuten Canadiens antoi ymmärtää. Radulovin tilannetta seurataan nimittäin päivittäin ja luokitus day-to-day viittaa yleensä vain lyhyeen poissaoloon.

Tässä kohtaa kautta – taiston pudotuspelipaikoista ollessa kiivaimmillaan – seuroilla on kuitenkin tapana lähteä vähättelemään pelaajiensa vammoja etenkin, kun kyse on tähtipelaaja-statuksen omaavasta pelaajasta. Näin ollen ei ole siis missään nimessä kirkossa kuulutettua, että 63 otteluun tehot 15+31 kiskaissut venäläinen palaisi aivan lähiaikoina kaukaloon.

30-vuotiaan venäläistaiturin paikan kokoonpanossa otti Colorado Avalanchesta pelaajasiirtojen takarajalla hankittu 26-vuotias norjalaishyökkääjä Andreas Martinsen, joka teki debyyttinsä uudessa seurassaan.

Martinsen, jota ei varsinaisesti ykköskorin hyökkääjänä tunneta, ei kuitenkaan noussut suoraan Radulovin paikalle Canadiensin ykkösvitjaan, vaan hän viiletti ottelun joukkueensa nelosketjussa. Radulovin paikalle nostettiin Brendan Gallagher.

Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen sai puolestaan uutena pelaajana rinnalleen joukkueen toisen hankinnan, Dwight Kingin, joka teki debyyttinsä Martinsenin tapaan nelosvitjassa Canadiensin edellisessä ottelussa.

King ei päässyt 4-1-vierasvoitossa New York Rangersia vastaan pisteille, mutta Lehkonen sen sijaan onnistui ohittamaan ajassa 28:48 itsensä Henrik Lundqvistin, iskiessään 2-0-osuman.

EDIT [05.03.2017, 06:28]: Juttu muutettu ottelun päätyttyä oikeaan muotoon.