Kun Anaheim Ducksin hyökkääjä Antoine Vermettelle langetettiin automaattinen kymmenen ottelun pelikielto tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta, oli lähes varmaa, että hän tulee valittamaan tuomiostaan.

NHL:n komissaari Gary Bettman hyväksyi pelikiellon 25. helmikuuta, ja Vermettellä oli mahdollisuus seitsemän päivän aikana valittaa Bettmanin päätöksestä puolueettomalle välimiehelle. Tätä Vermette, eikä NHL:n pelaajayhdistys kuitenkaan tehnyt, vaan molemmat päättivät tyytyä nykyiseen pelikieltoon. Vermette on kärsinyt jo kuusi ottelua kymmenen ottelun pelikiellostaan.

ESPN:n mukaan NHLPA:n alkuperäinen tarkoitus oli pyrkiä vähentämään pelikieltoa puolella. Syyksi luettiin muun muassa se, että Vermettellä ei ole aikaisempaa kurinpitohistoriaa sekä se, että hän on koko uransa aikana saanut ainoastaan kaksi viiden minuutin rangaistusta.

Mikäli Vermette olisi valittanut pelikiellostaan välimiehelle, hän olisi todennäköisesti saanut ainakin rahallista hyötyä, sillä viime kaudella Calgary Flamesin puolustaja Dennis Wideman sai valituksen avulla lyhennettyä pelikieltonsa puoleen ja samalla hän sai menetetyn palkkansa takaisin.

Prosessi oli kuitenkin pitkä ja hidas, minkä johdosta Wideman ehti kärsiä 19 ottelua 20 ottelun pelikiellostaan ennen kuin päätös varmistui. Vermette menettää pelikieltonsa takia noin 100 000 dollaria.

”Kunnioitan tuomareita”

Vermette ja NHLPA valittivat pelikiellosta jo aikaisemmin, ennen kuin Bettman hyväksyi pelikiellon lopullisesti, mutta valitus hylättiin. Tuolloin Vermette julkaisi virallisen lausuntonsa tilanteesta, ja hänen mukaansa hänen tarkoituksensa ei ollut vahingoittaa linjatuomaria.

– Ensinnäkin arvostan suuresti tuomareita ja rehellistä peliä. Toiseksi, olen samaa mieltä, että ansaitsen pelikiellon. Minun ei olisi koskaan pitänyt ottaa kontaktia tuomariin, Vermette totesi lausunnossaan.

– Mahdollisemmin aikaisessa vaiheessa, haluan pyytää anteeksi herra Shandor Alphonsolta. Yritin vain saada hänen huomionsa, eikä tarkoitukseni ollut vahingoittaa häntä. Kuitenkin se, että käytin tilanteessa mailaani, oli virhe, ja otan täyden vastuun teostani.