Anaheim Ducks kohtasi yön NHL-kierroksella Toronto Maple Leafsin. Ducks nappasi ottelusta arvokkaan 5-2-kotivoiton. Tappio oli sen sijaan Maple Leafsille karvas, sillä se käy tiukkaa taistelua Itäisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

Suomalaisittain ilonaihetta toi Ducksin puolustaja Sami Vatanen, joka keräsi ottelussa tehot 1+1. Maali oli Vataselle ensimmäinen sitten joulukuun 11. päivän. Myös siirtohuhuissa pyörinyt Vatanen pysyi lopulta Anaheimissa, ja näytti välittömästi joukkueelleen, että hänen päästämisensä olisi ollut virhe.

Vatanen sai tilanteessa loistavan syötön Ducks-kapteeni Ryan Getzlafilta. Getzlaf sai kiekon laidassa, ja syötti taidokkaasti Vataselle, jolla oli näin helppo työ iskeä kiekko maaliin.

Taistelu pudotuspelipaikoista käy tiiviinä

Anaheim Ducks käy kovaa taistelua kotiedusta kevään pudotuspeleihin. Paikka jatkopeleissä näyttää varmalta, mutta mitään ei voi pitää itsestäänselvänä tasaisessa divisioonassa. Joka tapauksessa kotiedun saaminen pudotuspeleihin kiinnostaa varmasti ankkalaumaa.

Tällä hetkellä Ducks majailee Tyynenmeren divisioonan toisella sijalla, tosin se jakaa kyseisen sijan Edmonton Oilersin kanssa. Molempien joukkueiden niskaan hengittää Calgary Flames, joka on vain kahden pisteen päässä kaksikosta.

Maple Leafsin tilanne sen sijaan on muuttunut viimeisten otteluiden johdosta dramaattisesti. Erittäin tasaisessa Itäisessä konferenssissa Maple Leafs on nyt pullahtanut ulos pudotuspeleistä.

Pidempiä tappioputkia ei kestäisi, sillä Maple Leafsin niskassa hengittävät välittömästi Florida Panthers sekä Philadelphia Flyers. Tilanne on torontolaisten kannalta onneksi se, että myöskään edellä olevat joukkueet eivät ole kaukana, sillä New York Islanders, Boston Bruins sekä Ottawa Senators ovat kaikki neljän pisteen sisällä Maple Leafsista.