Pittsburgh Penguinsiin hieman erikoisen mutkan kautta päätynyt sveitsiläispuolustaja Mark Streit tykitti heti uudelle seuralleen debyyttiottelussaan tehot 1+1.

Kokeneena konkarina Streit on nähnyt paljon. Tunnetta, jossa hän joutui pelaajasiirtojen takarajalla kaupatuksi kahdesti tunnin sisään hän ei ollut kuitenkaan kokenut. Streit nimittäin kaupattiin ensiksi Philadelphia Flyersista Tampa Bay Lightningiin ja sieltä matka jatkui hyvin nopeasti Penguinsiin.

Jo pelkästään siirtymisessä ensiksi Lightningiin, ja sieltä sitten heti Flyersin verivihollisena toimivan Penguinsin riveihin, olisi ollut tarpeeksi käsiteltävää yhdelle ihmiselle pienen ajan sisällä, mutta mitäpä vielä: hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Penguinsissa ja ketäs muutakaan vastaan, kuin Lightningia, joka siis on nyt jo hänen ex-seura.

– Aika hauskaa, eikö vain? Mutta kaiketi tässä on kyse vain yhteensattumasta. Keskiviikko oli minulle hullu päivä, jollaista en ole joutunut koskaan kokemaan NHL-urallani, Streit naureskelee Tampa Bay Timesin haastattelussa.

”Pidä tiukasti kiinni, uusi siirto saattaa olla tulossa”

Kuten jo todettua, iski hän heti ensimmäiseen otteluun kaksi tehopistettä ja tässä tapauksessa ne tulivat hänen entistä seuraansa vastaan, minkä riveissä hän ei ollut pelannut otteluakaan.

Kun Streit sai puhelinsoiton Flyersin GM:nä toimivalta Ron Hextallilta keskiviikkoiltapäivänä, noin kello 14, ja hänen kerrottiin tulleen kaupatuksi Lightningiin, odotti hän luonnollisesti myös pelaavansa siellä, kuten kuka tahansa odottaisi.

– Kun saat sen puhelinsoiton, niin luonnollisesti odotat myös oikeasti siirtyväsi uuteen seuraasi. Hyvin pian sen jälkeen puhuin agenttini kanssa ja hän sanoi ”pidä tiukasti kiinni, uusi siirto saattaa olla nimittäin tulossa” ja sieltähän se sitten tuli.

– Se oli hullua, ja melko tunteikasta, mutta samalla se on osa tätä bisnestä.

Lopulta hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että sai Penguinsiin siirtyessä jäädä asumaan Pennsylvanian osavaltioon, sillä Flyers ja Penguins ovat molemmat sieltä. Se oli ennen kaikkea tärkeä asia perheellisen miehen näkökulmasta.

– Olisin saattanut päätyä jonnekin päin länsirannikkoa tai Tampa Bayhin, Streit päättää.

Penguins pelaa vielä kuluvan kauden runkosarjassa kaksi kertaa Flyersia vastaan, joten niistä otteluista vasta mielenkiintoisia Streitin kannalta tuleekin, sillä yhtäkkisesti hän on tilanteessa, jossa hänen ”tulisi vihata” entisiä joukkuekavereitaan.

Lightningin hallitseva Stanley Cup -voittaja kaatoi numeroin 5-2.