Vancouver Canucksin meno NHL:ssä viime vuosina on ollut vaisua. Kaiken lisäksi sen riveistä on uupunut todellinen supertalentti, jonka varaan se voisi alkaa rakentamaan joukkueen uutta tulemista.

Runko on ikääntynyt, minkä lisäksi GM Jim Benning on jaksanut uskoa, että se voisi vielä menestyä. Karu totuus on kuitenkin iskenyt vasten kasvoja. Nuorennosleikkauksen on tultava ja pian.

Tämän eteen Benning tekikin siirtotakarajalla kaksi loistavaa kauppaa. Ensiksi se lähetti veteraanihyökkääjä Alexandre Burrows’n Ottawa Senatorsiin, mistä se vastineeksi ruotsalaisnuorukaisen, Jonathan Dahlénin.

19-vuotias hyökkääjä edustaa tällä hetkellä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Timrå IK:ta, jonka riveissä Dahlén onkin ollut tällä kaudella uskomattomassa vireessä.

Takana on nyt 45 ottelua, joissa nuorukainen on iskenyt 25 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä. Tämä siis 19-vuotiaana nuorukaisena.

Ja Senators siis luopui tästä superlahjakkuudesta saaden vaihdossa parhaat päivänsä nähneen Burrows’n. Benning 1 Senators 0.

HIFK:sta tuttu superlahjakkuus teki ruotsalaiselle seuraa

Pian tämän jälkeen Canucks lähetti kokeneen tanskalaishyökkääjänsä, Jannik Hansenin, San Jose Sharksiin, mistä se sai vastaavasti Nikolai Goldobinin itselleen.

Goldobin on todellinen superlahjakkuus, mutta hänen oman pään tekemisensä on pitänyt nuorukaisen loitolla NHL-karkeloista. Raportit kuitenkin kertovat, että tässäkin on nähty viime aikoina kehitystä.

Lähes piste per peli -tahdilla AHL:ssä tällä kaudella pelannut Goldobin on loistava luistelija ja erinomainen pelintekijä.

Otetaanpa loppuun nopea ynnäys: Canucks luopui siirtotakarajalla Alexandre Burrows’ta ja Jannik Hansenista saaden vaihdossa kaksi todella potentiaalista nuorukaista.

Kaksikosta luopuminen toki sattui, mutta olivatko he merkittävässä roolissa sen suhteen, että Canucks olisi nostellut lähivuosina vielä Stanley Cupia? Ei missään nimessä. Nyt se sai riveihinsä kuitenkin kaksi nuorukaista, joista on mahdollista kasvaa vielä vaikka mitä.