Suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoski oli vielä viime syksynä sopimuksettomassa tilanteessa ja nyt hän pääsee pelaamaan ansaitsemiaan pudotuspelejä.

Tämä kaikki mahdollistui, kun hän sai mahdollisuuden Dallas Starsissa, käytti sen henkilökohtaisella tasolla hyväkseen ja siirtyi nyt pelaajasiirtojen takarajalla Columbus Blue Jacketsiin, joka on etenemässä pudotuspeleihin, toisin kuin Stars.

– Olen todella innoissani siitä, että pääsen pelaamaan pudotuspeleissä. Viime kerrasta on kohdallani mennyt jo jokunen vuosi, Korpikoski iloitsee The Columbus Dispatchin haastattelussa.

Vaikka Korpikoski onkin innoissaan mahdollisuudesta pelata pudotuspeleissä, tuli siirto kokeneelle suomalaiselle melkoisen pahasti puskista ja siinä oli hetken aikaa sulateltavaa.

– Ainahan se tulee puskista, mutta nyt siirtojen takaraja oli ylittynyt jo puolella tunnilla, kun GM Jim Nill soitti minulle. Luulin siis, etten ole lähdössä minnekään.

– Kausi Dallasissa oli raskas, joten olen onnellinen siirrostani Columbukseen, jossa joukkueella on ollut melko uskomaton kausi tähän mennessä. Olen siis todella onnellinen siitä.

Kekäläinen: ”Saimme juuri, mitä halusimme”

Korpikoski nousee suoraan uuden joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon ja hänet nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa, Blue Jackets -paita yllään, jo ensi yön kotiottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Kuluvalla kaudella 60 otteluun tehot 8+12 tehnyt 30-vuotias Korpikoski aloittaa uransa uudessa seurassa joukkueensa neloskentällisessä, yhdessä William Karlssonin ja Josh Andersonin kanssa. Suomalaisen näkökulmasta onkin todella positiivista, että vaikka hän pelaakin nelosvitjassa, Columbuksessa jokainen kentällinen saa myös hyökätä.

Joukkueen toinen uusi hankinta on kokenut puolustaja Kyle Quincey, joka uhkaa näillä näkymin Markus Nutivaaran ja Ryan Murrayn paikka kolmannessa puolustajaparissa.

– Me saimme juuri, mitä halusimme. Puhuimme syvyyspelaajista ja nämä kaksi nimeä olivat sellaisia, joista pidimme todella paljon, Blue Jacketsin GM:nä työskentelevä Jarmo Kekäläinen hehkuttaa tuoreita hankintojaan.

– Quincey on todellinen ammattilainen ja hyvä luistelija, jolla on paljon kokemusta. Korpikoski on ollut niin ikään NHL:ssä jo todella kauan, mutta siitä huolimatta hän on todella nopea ja hän on myös loistava tyyppi. Tämä kaksikko voi siis auttaa meitä todella paljon.

EDIT [03.03.2017, 05:45]: Korpikoski pääsi nauttimaan heti Blue Jackets -debyytissään voitosta, kun joukkue kaatoi todellisessa maalivahtien taistossa Minnesota Wildin 1-0.

Mitä Trade Deadlinella tapahtui? Kaikki toteutuneet siirrot löydät TÄÄLTÄ.