Valtteri Filppula valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen otteluunsa uusien joukkuekavereidensa kanssa, Philadelphia Flyersin pelaajana.

Pennsylvanialaisseura on 32-vuotiaalle suomalaiselle tämän NHL-uran kolmas. Hän aloitti ammattilaisuransa Pohjois-Amerikassa Detroit Red Wingsissä ja siirtyi sieltä ikään kuin Steve Yzermanin matkassa Tampa Bay Lightningiin.

Lopulta Yzerman pyysi kuitenkin Filppulalta 16 joukkueen listan, mihin hän olisi valmis siirtymään. Useat tietolähteet ovat kertoneet hänen jättäneen Toronto Maple Leafsin tuon 16 joukkueen ulkopuolelle, eikä suomalaissentteri suostunut pyörtämään mieltään, vaikka Yzerman oli saanut jo solmittua isomman kaupan kanadalaisseuran kanssa.

Niinpä Brian Boyle päätyi pienemmässä kaupassa Torontoon ja Filppula eilisiltana Suomen aikaa Philadelphiaan. Miksi sitten Flyers päätyi hänen listalleen?

– Mielestäni tämä on todella hyvä joukkue ja hyvä organisaatio. Minulla on pari ystävää, jotka ovat pelanneet täällä ja he ovat kertoneet paljon hyvää tästä seurasta. Siksi Flyers oli helppo laittaa listalle, Filppula toteaa uuden seuransa verkkosivuilla.

Kun Filppulalta kysyttiin haastattelijan toimesta näiden ystävien nimiä, suomalainen paljasti ne medialle.

Kimmo Timonen ja Ville Leino. Heillä oli paljon hyvää sanottavaa tästä kaupungista, jätkistä täällä ja joukkueesta. Oli kiva saada heidän mielipiteensä, koska se tekee päätöksenteosta helpompaa.

Vaikka Filppula olikin enemmän tai vähemmän koko kauden ajan erilaisten siirtohuhujen kohteena, ja aivan viime viikkoina siirron todennäköisyys nousi lähelle 100 prosenttia, oli kokemus pysäyttävä.

– Kyllähän se yllättää aina, kun se tapahtuu, vaikka minulla olikin idea siitä, että näin saattaa tapahtua. Yzerman informoi minua asiasta koko ajan, joten se oli mukava juttu, koska sain aikaa valmistautua tähän.

”Aloin juuri katsella sarjataulukoita”

Filppulasta huomaa jo heti ensimmäisessä haastattelussa, millaisesta superammattilaisesta on kyse. Hän tietää valita juuri oikeat sanat ja esiintyy kokeneen johtajan tavoin kameroiden edessä.

Ja sitähän hän on. Filppula oli nimittäin Tampa Bay Lightningin vanhin pelaaja, joskin tuo status muuttui pariksi viimeiseksi päiväksi, kun Peter Budaj saapui seuraan.

Hänen esimerkillisyydestään kertoo myös se, miten keskittynyt hän on ollut vain ja ainoastaan oman joukkueensa tekemiseen.

– Aloin juuri katsella sarjataulukkoja, Filppula vastaa toimittajan uteluihin siitä, että tietääkö suomalainen millainen kausi hänen uudella joukkueellaan on takana.

– Luonnollisesti olen keskittynyt tällä kaudella Tampan pelaamiseen. Moni joukkue kuitenkin kamppailee kaudesta toiseen pudotuspelipaikoista ja sen tiedän, että täällä tulen samanlaiseen tilanteeseen kuin olin siellä, joten sinällään mikään ei muuttunut.

Loppuun suomalainen, joka ei juurikaan osannut vastailla tulevaan kentälliseensä tai siihen, miten paljon Flyersin pelisysteemi eroaa Lightningin vastaavasta, iloitsi siitä, että ensimmäinen peli on jo nyt.

– Odotan todella innoissani sitä, että pääsen pelaamaan ja onneksi meillä on peli jo heti tänään, koska sitä kautta pääsen takaisin kiinni normaaliin pelirutiiniin.

Mitä Trade Deadlinella tapahtui? Kaikki toteutuneet siirrot löydät TÄÄLTÄ.