Washington Capitals hankki toissa yönä riveihinsä todellisessa shokkisiirrossa puolustaja Kevin Shattenkirkin St. Louis Bluesista. Siirron myötä Capitals vain vankisti asemaansa Stanley Cup -suosikkina, sillä Shattenkirk oli ehdottomasti siirtotakarajan kuumin nimi.

Shattenkirk on halunnut ulos St. Louisista jo vuoden päivät, joten kaupan toteutuminen laittoi varmasti miehen huulille leveän hymyn. Viime yönä Shattenkirk astui ensimmäistä kertaa median eteen Capitalsin pelaajana, eikä hän peitellyt lainkaan tyytyväisyyttään.

– He eivät hankkineet minua tänne pelastamaan mitään. Heillä on NHL:n paras joukkue tällä hetkellä, ja minä pidän huolen vain siitä, että tulen tänne ja teen parhaani joukkueen eteen, Shattenkirk kertoi Capitalsin Twitter-tilin mukaan.

Shattenkirk yhdistettiin spekulaatioissa pidemmällä aikavälillä useaan ja taas useaan seuraan, mutta ei juuri koskaan juuri Capitalsiin. Edes mies itse ei ollut kuvioista selvillä.

– Washington tuli kuvioihin täysin tyhjästä. Tämä oli joukkue, jota en ollut edes ajatellut. Luonnollisesti kun joukkue tiedotti kaupasta, olin todella innoissani, sillä tämä on loistava joukkue.

28-vuotiaan yhdysvaltalaispuolustajan sopimus on katkolla tulevana kesänä, mikä olikin tärkein syy vaihtokaupan syntyyn. Kyseessä on Capitalsille ennenkaikkea erinomainen vuokrapelaaja, joka on joukkueelle suureksi avuksi etenkin kevään mestaruusjahdissa.

Shattenkirk pelaa tällä hetkellä tehollisesti uransa parasta jääkiekkoa, sillä 61 ottelun jälkeen hänen tilillään on tehot 11+31 (42). Parhaalla kaudellaan (2013-14) mies on tehnyt 81 runkosarjakamppailun aikana 10 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä.