Dallas Starsin pettymyksellinen kausi on johtanut siitä, että teksasilaisseura päätyi myyjien puolelle pelaajasiirtojen takarajalla.

Joukkueen viimeinen lähtijä oli suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoski, joka siirtyy Jarmo Kekäläisen johtamaan Columbus Blue Jacketsiin. Näin ollen kokenut suomalaishyökkääjä saa mahdollisuuden pelata pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012.

Edmonton Oilers osti viime kesänä Korpikosken ulos sopimuksestaan ja suomalainen putosi ikään kuin tyhjän päälle. Syksyn World Cupin jälkeen hän lähti antamaan näyttöjä Calgary Flamesille, onnistui siellä hyvin, mutta jäi monien ihmetykseksi ilman sopimusta.

Tässä kohtaa Stars näki paikkansa tulleen ja tarjosi suomalaisen kouraan suoraan yksivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen. Tästä alkoi yhteinen taival, joka sujui Korpikosken näkökulmasta erittäin hyvin. Hän palautti itsensä kaikkien silmissä NHL-pelaajaksi ja teki teksasilaisseuralle 60 otteluun tehot 8+20.

Tasan 600 runkosarjaottelun ja 201 tehopisteen Korpikoski pelasi Starsissa muun muassa ykkös- ja nelosketjussa, osoittaen monipuolisuutensa ja keräten valmennusjohdon kehut. Samaa hän tulee tarjoamaan nyt Blue Jacketsin päävalmentajana toimivalla John Tortorellalle ja ”Korpedo” onkin hyvin pitkälti ohiolaisseuran näköinen pelaaja.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaa puolustaja Dillon Heatherington. Hän on 21-vuotias kanadalaispelaaja, joka pelaa nyt toista vuottaan ammattilaisena. Toistaiseksi hänellä ei ole vielä NHL-otteluita tilillään.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.