Pitkään siirtohuhujen kohteena ollut puolustaja Kevin Shattenkirk on kaupattu St. Louis Bluesin toimesta Washington Capitalsiin.

St. Louis Post-Dispatchin toimittajana työskentelevän Jeremy Rutherfordin mukaan siirto on saanut juuri virallisen vahvistuksensa.

Jeremy Rutherford

@jprutherford
Confirmed: #stlblues return for Shattenkirk is 1st in 2017, conditional 2nd in 2018 and forward Zach Sanford, as @Real_ESPNLeBrun reported.

Hänen mukaan toiseen suuntaan kaupassa matkaavat siis ensimmäisen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen sekä ehdollinen toisen kierroksen vuoro kesälle 2018. Lisäksi Bluesiin matkaa myös 22-vuotias hyökkääjä Zach Sanford, joka on pelannut kuluvalla kaudella NHL-uransa 26 ensimmäistä otteluaan (2+1) ja sen lisäksi käynyt nakuttamassa AHL:n puolella 25 otteluun tehot 11+5.

Shattenkirk on valtaisa lisä Stanley Cupia tosissaan jahtaavalle, ja siirron myötä ehkä kaikkein suurimmaksi ennakkosuosikiksi nousseelle, Capitalsille. Joukkue nimittäin huusi viime kaudella vahvistusta alakertaansa, mutta sellaista ei koskaan nähty.

– En voisi olla enempää innoissani, Shattenkirkin entinen joukkuekaveri Bluesista, ja nykyisin niin ikään Capitalsia edustava, TJ Oshie hehkutti Rutherfordin haastattelussa mahdollisuutta pelata jälleen tutun kaverin kanssa.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan yhdysvaltalaispuolustaja ei ole välttämättä kärkiparin puolustaja, kuten monet uskovat, mutta siitä kaikki ovat yhtä mieltä, että hän on todellinen ylivoimapelin moottori. Ei olekaan sattumaa, että hän on kaikista NHL-puolustajista kolmanneksi tehokkain ylivoimamies, jääden vain pisteen päähän kärkipäästä.

Suurella todennäköisyydellä Shattenkirk on Capitalsille niin sanottu rental-pelaaja, mikä tarkoittaisi sitä, että 28-vuotias yhdysvaltalainen vapautuisi ensi kesänä vapaille pelaajamarkkinoille.

Shattenkirk on pelannut kuluvalla kaudella ollut NHL:n neljänneksi tehokkain puolustaja. Hän on nakuttanut toistaiseksi 61 otteluun tehot 11+31, joskin hänen tehotilastonsa on -11.

Vielä muutama tunti sitten NHL Networkin toimittaja Brian Lawton totesi Capitalsin kamppailevan Shattenkirkista Pittsburgh Penguinsia vastaan.

EDIT [28.02.2017, 06:59]: St. Louis Blues on hankkinut Washington Capitalsista myös hyökkääjä Brad Malonen, vaihdossa maalivahti Pheonix Copleyhin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.