San Jose Sharks on yksi niistä joukkueista, jolla ei ole ykkösvahtinsa takana kokenutta kakkosvahtia.

Koska kalifornialaisseura taistelee viime kauden tapaan myös kuluvalla kaudella Stanley Cupista, ei seurassa haluta jättää mitään sattuman varaan. Toisin sanoen, vaikka kakkosvahti Aaron Dell onkin pelannut, kuin unelma NHL-uransa ensimmäiset 12 ottelua, halutaan ykkösvahti Martin Jonesille selkeästi rutinoituneempi kakkonen.

The Fourth Period tietääkin omiin nimettömiin lähteisiin nojaten kertoa, että Sharksin GM:nä toimiva Ron Wilson on ollut yhteydessä Vancouver Canucksissa samaa virkaa hoitavaan Jim Benningiin, mitä tulee kokeneeseen yhdysvaltalaisvahti Ryan Milleriin.

Miller toisi Sharksin maalivahtiosastolle juuri sitä tarvittavaa kokemusta, jota seura myöskin hakee, vaikka 36-vuotiaan Millerin aiempi vastaava visiitti St. Louis Bluesiin ei sujunut keväällä 2014 kovinkaan ruusuisasti. Urakka jäi nimittäin kuuden ottelun mittaiseksi ja muistoksi jäivät torjuntatilastot 89,70/2.70.

Miller hamuaa vaimonsa perässä Kaliforniaan

Millerille itselleen siirto Kaliforniaan maistuisi satavarmasti. Hänen näyttelijävaimonsa Noureen DeWulf, joka tunnetaan muun muassa Terapian tarpeessa -televisiosarjasta, asuu luonnollisesti Kaliforniassa ja jo kaudella 2013-14, kun Miller jätti Buffalo Sabresin, hänen ykkösprioriteettinsa oli siirtyä joko Anaheim Ducksin, Los Angeles Kingsin tai San Jose Sharksin paitaan.

Se täytyy kuitenkin muistaa, että muutto Kaliforniaan ei olisi mikään pitkäikäinen ratkaisu, sillä Miller olisi Sharksille puhtaasti rental-pelaaja. Itse asiassa paluu Vancouveriin on hyvinkin todennäköinen, mikäli hän siis maisemaa loppukauden ajaksi vaihtaa, sillä Canucksin johtoportaan tiedetään haluavan tuoda Millerin takaisin seuraan.

Kuluvalla kaudella kokenut yhdysvaltalainen on torjunut 38 ottelussa, torjuntatilastoin 91,60/2.65. Kokonaisuudessaan hänellä on NHL:stä vyöllään 693 runkosarjaottelua ja siihen päälle 56 pudotuspeliottelua.

Millerin cap hit on 6 miljoonaa dollaria, joten Canucks tulisi varmasti pidättämään osan hänen palkastaan.

EDIT [28.02.2017, 21:32]: Myös Anaheim Ducksin kerrotaan useiden lähteiden mukaan neuvottelevan Canucksin kanssa Ryan Milleristä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.