New York Islanders on vihdoin ja viimein saamassa kaupaksi kokeneen slovakkivahti Jaroslav Halakin, joka on viime ajat torjunut AHL:n puolella.

31-vuotias Halak avautui jo viime kauden loppupuolella Islandersin kolmen maalivahdin systeemistä, joka ei hänen mukaansa toiminut kenellekään. Hän toivoikin avoimesti, että seura ratkaisisi tilanteen kauppaamalla jonkun heistä; lopulta, kun näin ei tehty, johti se Halakin farmikomennukseen.

Nyt tuo farmikomennus on kestänyt tasan kaksi kuukautta, sillä hän aloitti uuden vuoden AHL:n puolella, Bridgeport Sound Tigersin maalilla.

Upeaa Halakin suhtautumisessa asiaan on ollut se, ettei hän antanut farmikomennuksen lannistaa itseään, vaan hän on ollut kerrassaan uskomattomassa torjuntavireessä Sound Tigersin maalilla. 17 pelatun ottelun jälkeen tilillä on nimittäin 14 voittoa ja upeat torjuntatilastot 93,30/1.91.

Tämä onkin herättänyt jonkin verran kiinnostusta Halakin suuntaan, vaikka hänen cap hit onkin 4,5 miljoonaa dollaria ja sopimus kattaa myös ensi kauden. The Fourth Period nimittäin kertoo, että Islanders neuvottelee ainakin kolmen eri NHL-seuran kanssa Halakista.

Tietenkin selvää on se, että mikäli Halak kaupataan muualle, joutuu Islanders pidättämään mitä todennäköisimmin vähintäänkin puolet tämän palkasta. Tästäkin huolimatta kauppa olisi voitto jokaisen osapuolen näkökulmasta katsottuna.

Useat lähteet pitävätkin Halakin kauppaa lähes satavarmana ja ainakin Edmonton Oilersin uskotaan olevan kiinnostunut hänestä. Myös San Jose Sharksia pidetään yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona, joskin kalifornialaisseuran katseiden tiedetään olevan ensisijaisesti Ryan Millerissä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.