Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkisen NHL-ura on tällä hetkellä pahasti alamäessä, sillä hän ei kelvannut yhdellekään NHL-seuralle edes ilmaiseksi.

Pulkkisen edustama Minnesota Wild asetti suojattinsa eilen waiver-listalle, josta mikä tahansa NHL-seura oli vapaa poimimaan hänet ilmaiseksi. Kiinnostuneita tahoja ei kuitenkaan ollut ja niinpä 25-vuotiaan laiturin matka jatkuu edelleen Wild-organisaatiossa.

Suomalaishyökkääjän kohtaloksi on koitumassa hänen peli- ja luistelunopeutensa. ”Pulu” nimittäin tekee kovaa jälkeä AHL:n puolella, mutta NHL:n pelinopeus on ollut ainakin tähän saakka asteen tai kahden verran liikaa.

Vielä kuitenkin löytyy myös niitä, joita ihmetyttää se, ettei yksikään seura löytänyt Pulkkiselle käyttöä. Sinällään ihmettely on ymmärrettävää, sillä minkäänlaisia riskejä ei olisi olemassa, koska yksisuuntaisesta sopimuksesta huolimatta Pulkkista on helppo liikutella tarpeen vaatiessa NHL:n ja AHL:n välillä, kun kiinnostuneita seuroja ei ole.

Yksi näistä ihmettelijöistä oli Twitterissä Canadiens-faniksi tunnustautuva Matt Britton, joka olisi mielellään nähnyt suomalaisen perinteikkäässä kanadalaisseurassa.

Hän totesikin Twitterissä, että ”Herranjumala, miten ihmeessä kukaan ei ottanut Pulkkista?” ja jatkoi ”Nukkuuko Bergevin?”, viitaten Canadiensin GM:nä toimivaan Marc Bergeviniin.

Britton myös jatkoi, nostaen suomalaishyökkääjän tehopisteet AHL:n puolella esille, sekä sen tosiasian, että kyseessä on oikealta ampuva hyökkääjä. Juuri oikeakätisyyteen viitaten hän totesikin ”Hmm. Mahtoikohan kukaan ajatella sitä?”

Eräs Toronto Maple Leafsin fani puolestaan ihmetteli, että onko Pulkkisen kohdalla kyse vain huonosta tuurista.

🇨🇦🏒BigRed🏒🇨🇦 #LeafCardCollector

@77kingofthereds

CapFriendly

@CapFriendly
on Waivers today (26/02)

Zac Dalpe MIN
Teemu Pulkkinen MIN
Ryan Carter MIN
Greg McKegg FLA
Pulkinnen Again ? Bad luck 3rd time this season?

Pulkkinen aloitti kuluvan kautensa Detroit Red Wingsissä, mutta päätyi waiver-listan kautta Minnesota Wildiin. Tuolloin moni uskoi siirron olleen suomalaispelurin kannalta positiivinen, mutta jälkiviisaana voitaneen todeta sen olleen luokkaa ”ei-niin-hyvä-juttu”.

Vaikka suomalaista ei poimittu yhdenkään NHL-seuran toimesta, uskotaan hänen vakaasti vaihtavan maisemaa jonkin muun kaupan yhteydessä ennen pelaajasiirtojen takarajaa.

Muista waiver-listalle asetetuista pelaajista Zac Dalpe päätyi Minnesota Wildista Columbus Blue Jacketsiin, jossa hän pääsee työskentelemään itselleen entuudestaan tutun John Tortorellan kanssa. Tampa Bay Lightning puolestaan poimi hyökkääjä Greg McKeggin paikallisvastustaja Florida Panthersilta.