Tampa Bay Lightning on suorittanut jo toisen merkittävän pelaajakaupan vajaan vuorokauden sisään.

Myöhään eilisiltana Suomen aikaa Lightningin GM:nä toimiva Steve Yzerman teki pakotetun ratkaisun seuran palkkakattotilanteen vuoksi ja kauppasi pitkäaikaisen ykkösvahtinsa Ben Bishopin Los Angeles Kingsiin, vaihdossa muun muassa slovakkivahti Peter Budaj’hin.

Tänään hän jatkoi odotetusti kauppalinjalla, kun kokenut hyökkääjä Brian Boyle myytiin Toronto Maple Leafsiin. Toiseen suuntaan kaupassa matkaavat hyökkääjä Byron Froese sekä toisen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen.

Boyle on todella kokenut sotaratsu, joka 32-vuotiaana pelaajana nähnyt Stanley Cup -finaalit sekä New York Rangersin että Tampa Bay Lightningin paidoissa. Hän siis tarjoaa nuorelle Maple Leafs -joukkueelle arvokasta kokemusta. Mies tosin itse totesi vielä eilen, ettei ole valmis jättämään Tampa Bayta taakseen, sillä missio oli hänen mukaansa kesken, mutta lopulta hänellä ei ollut valinnanvaraa.

Lightning on näillä näkymin jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle, kun taas Maple Leafs on ainakin tässä kohtaa porskuttamassa sisään. Vaikka siis pettymys onkin 197-senttiselle ja 111-kiloiselle Boylelle kova, on kortilla myös positiivinen kääntöpuolensa.

Boyle on pelannut NHL:ssä yhteensä hulppeat 603 runkosarjaottelua ja tehtaillut niissä tehopisteet 93+73. Kuluvalla kaudella hän on nakuttanut 54 otteluun varsin mukavat tehot 13+9. Pudotuspeleissä kokenut yhdysvaltalainen on nähty urallaan 100 ottelussa, joissa hän on kerännyt kasaan pisteet 15+11.

Kaupassa toiseen suuntaan matkaava Froese on 25-vuotias keskushyökkääjä, joka on päässyt toistaiseksi pelaamaan ammattilaisurallaan NHL:ssä 58 ottelua, tehoin 2+3. AHL:ssä hän on puolestaan kerännyt kasaan 195 ottelua ja niissä pisteet 49+52.

Toronto Maple Leafs tiedotti kaupasta Twitter-tilillään.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.