Ottawa Senators lähti niin sanotusti merta edemmäksi kalaan, kun se kiinnitti Sveitsin liigassa viime vuodet pelanneen Chris DiDomenicon pelaajasopimukseen.

DiDomenico saapuu Senatorsiin kaksivuotisella sopimuksella, josta ensimmäiseksi kaudeksi lasketaan nyt meneillään oleva sesonki. Hänen ensimmäinen sopimusvuotensa on yksisuuntainen ja jälkimmäinen kaksisuuntainen.

Erikoinen ”sopimusjärjestely” yksi- ja kaksisuuntaisen välillä johtunee siitä, että kanadalaispelurin on ensiksi läpäistävä waiver-lista. Mikäli hänellä olisi siis nyt taskussaan tälle kaudella kaksisuuntainen sopimus, olisi olemassa paljon suurempi riski, että jokin seura vetää hänet niin sanotusti ilmaiseksi välistä.

28-vuotias hyökkääjä, joka viihtyy sekä laidassa että keskellä, nakutti hänen osaltaan jo päättyneellä NLA-kaudella 48 runkosarjaotteluun tehot 10+28 ja sijoittui Sveitsin liigan pistepörssissä sijalle 23.

Siirrosta raportoi mediajätti TSN.

Tietävät mitä saavat

DiDomenico siirtyi pelaamaan Eurooppaan kaudeksi 2012-13, kun hän solmi pelaajasopimuksen Italian pääsarjassa pelaavan Asiagon kanssa. Siellä hän viihtyi kaksi kautta, takoen 68 runkosarjaotteluun 132 tehopistettä 15 pudotuspeliotteluun pisteet 11+31.

Sieltä matka vei jo kauden 2013-14 nousukarsintoihin, sekä viimeiseen runkosarjaotteluun, tuolloin Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Langnau Tigersin riveihin. Joukkue ei kuitenkaan noussut vielä tuolloin, vaan se tapahtui vasta kauden 2014-15 päätteeksi.

Viimeiset kaksi kautta DiDomenico pelasi NLA:ssa ja kerrytti yhteensä tililleen 92 runkosarjaottelua pistein 20+52. Kevään 2016 putoamiskarsinnoissa hänen pisteet kymmeneen otteluun olivat puolestaan 1+13.

Sveitsin pääsarja on varsin tuttu Senatorsin valmennusjohdolle, sillä sekä päävalmentaja Guy Boucher että kakkosvalmentaja Marc Crawford ovat viime vuosina valmentaneet kyseisessä sarjassa. Heillä siis varmasti on kontaktiensa kautta vankka tieto, mitä he DiDomenicossa saavat, eikä seura olisi varmasti turhanpäiväisesti lähtenyt tähän prosessiin.

DiDomenico loi junioriuransa QMJHL:ssä (Quebecin junioriliiga) ja vuonna 2007 hänet varattiin NHL:ään Toronto Maple Leafsin toimesta, kuudennella varauskierroksella.

Ensimmäiset ammattilaisottelunsa hän pelasi kuitenkin Chicago Blackhawksin organisaatiossa. NHL:ssä häntä ei nähty, mutta AHL:ssä hän esiintyi 74 ottelussa tehoin 2+15.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.