NHL:n Trade Deadline on keskiviikkona 1. maaliskuuta ja sen jälkeen pelaajasiirtoja voidaan nähdä vasta kesällä.

Kun siirtohuhut alkavat villiintyä viimeistään vuodenvaihteen tuntumassa ja kiihtyy siitä hetkestä eteenpäin yhä kovempaan vauhtiin, kunnes vastaan tulee pelaajasiirtojen viimeinen päivä, fanit ovat innoissaan.

Tai eivät ehkä ihan kaikki fanit. On nimittäin vaikea uskoa, että esimerkiksi Coloradon suunnalla riemuittaisiin Matt Duchenen tai Gabriel Landeskogin mahdollisesta lähdöstä.

Mutta valtaosa on innoissaan.

Mikään ei nimittäin ole sen parempaa kuin tulevalla spekuloiminen ja sitähän siirtohuhut ovat.

Lopulta koittaa se Trade Deadline -päivä. Joskus se tuottaa pettymyksen, kun suurten tapahtumien sijaan siitä tulee pannukakku ja joskus se taas ylittää ne kaikkein villeimmätkin unelmat.

Tärkeintä on kuitenkin se, että kausi jatkuu, tosipelit häämöttävät edessäpäin ja jääkiekko saa jälleen ansaitsemansa näkyvyyden. Lehtien kansia eivät täytä puheet siitä, vaihtuuko jonkin pelaajan työpaikka, vaan alkaa villi spekulaatio pudotuspeleistä ja ennen kaikkea se vinha taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Samalla myös pelaajat saavat mielenrauhan. Toimittajat eivät ole joka päivä kyselemässä heiltä siirtohuhuista, vaan jälleen puhutaan itse asiasta.

Trade Deadline on siis jääkiekkofanille yksi hienoimmista päivistä, eikä pelkästään siksi, että silloin nähdään seurojen asemia muuttavia pelaajakauppoja, vaan ennen kaikkea itse jääkiekon näkökulmasta.

Nautitaan siis vielä pari päivää huhujen tuomasta jännityksestä, petytään tai yllätytään kaikin yhdessä keskiviikkona ja sen jälkeen siirretään katseet sataprosenttisesti kaukaloon.

Ai, että kun kevät on hienoa aikaa.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.