NHL:n siirtotakarajaa vietetään tällä kaudella 1. maaliskuuta, joten käytännössä hullut päivät ovat aivan nurkan takana. Osittain peli on jo avattuna, sillä Patrick Eaves on matkannut Dallasista Anaheimiin ja Tomas Jurco Detroitista Chicagoon.

Siirotakarajalle ominaista on, että pudotuspeleihin mahdollisuudet menettäneet joukkueet myyvät etenkin niitä pelaajia, joiden sopimukset ovat ensi kesänä katkolla. Kevään tosipeleistä taistelevat joukkueet taasen ostavat näitä riveihinsä. Kyseessä on niin sanottu NHL:n luonnollinen kiertokulku.

Tällä kaudella poikkeuksellista on kuitenkin se, että ostavia joukkueita on ainakin ennakkoasetelmiin nähden paljon, sillä moni joukkue taistelee tällä hetkellä pudotuspelipaikastaan.

Yksi näistä on Edmonton Oilers, jonka on huhuiltu olevan kiinnostunut esimerkiksi Tampa Bay Lightningin Brian Boylesta.

Huhuissa ei perää?

Oilersin GM:nä toimiva Peter Chiarelli kuitenkin kiistää, että seura olisi osallistumassa siirtotakarajaan kovinkaan merkittävästi. Tämä siitäkin huolimatta, että seura on nähty edellisen kerran pudotuspeleissä kaudella 2005-06.

– En näe meitä juoksemassa siirtotakarajalla isojen kalojen perässä, Chiarelli tokaisi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Chiarellin kommentit ovatkin sytyttäneet joukkueessa itsevarmuuden kipinän. Nyt kokoonpanoon luotetaan ja se ei ennenkaikkea ole myyjän roolissa. Tätä mieltä on esimerkiksi seuran hyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins.

– Se on ehdottomasti hyvä asia. Huolimatta siitä, että aiommeko hankkia pelaajia tai emme, koemme, että meillä on kasassa hyvä joukkue ja pystymme voittamaan kenet tahansa. Ennen et halunnut kiinnittää tähän vuodenaikaan juuri huomiota, sillä olemme ennen toimineet myyjän roolissa. Tämä vuosi on tämän suhteen erilainen, Nugent-Hopkins analysoi.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.