Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo venyi upeasti NHL-uransa ensimmäiseen nollapeliin.

Blue Jackets sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vastaansa New York Islandersin. Brooklynilaisseura oli ottelussa täysi vastaantulija, sillä kotijoukkue pommitti taululle murhaavat 7-0-lukemat.

Yksi illan juhlituimmista sankareista oli luonnollisesti Korpisalo. Hänen joukkuekaveri Josh Anderson, joka on pelannut ”Korpin” kanssa yhdessä myös AHL:ssä, olikin aidosti onnellinen suomalaisvahdin puolesta.

– Olen todella onnellinen hänen puolestaan. Hän on työskennellyt niin hurjasti sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Kukaan ei ansaitse tätä niin paljon kuin hän.

Korpisalo venyi nollapelinsä eteen kiekon tielle 24 kertaa ja jälkikäteen voidaankin todeta, että Blue Jacketsin päätös lähettää hänet pitkän tauon ajaksi AHL:ään tuotti todella tulosta. Voitto oli nuorelle suomalaisvahdille neljäs kauden kuudessa pelaamassaan ottelussa.

Ottelussa tehoilivat maalien muodossa kaikkein voimakkaimmin juuri Anderson, joka iski kaksi maalia, sekä niin ikään kahdesti osunut Nick Foligno. Kaukalon tehokkain oli tehoin 1+2 David Savard ja kaksi pistettä mieheen keräsivät Alexander Wennberg (0+2), Brandon Saad (0+2) sekä Boone Jenner (1+1). Myös suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen (0+1) ylsi ottelussa tehopisteille.

Blue Jacketsin ja Islandersin välinen taisto oli maalien lisäksi myös laukausten muodossa ohiolaisseuran suvereeni näytös, sillä se vei laukaukset nimiinsä 45-24.