Los Angeles Kings menetti ykkösvahtinsa Jonathan Quickin pitkälle sairaslomalle jo kauden ensimmäisessä ottelussa.

Itse asiassa kaksi kertaa Stanley Cupia juhlinut yhdysvaltalaisvahti ehti pelata kauden avanneessa ottelussa San Jose Sharksia vastaan ainoastaan erän verran, kunnes tuolloinen kakkosvahti Jeff Zatkoff luisteli hänen tilalleen.

Sen jälkeen kului 59 ottelua ennen kuin Quick oli takaisin pelikunnossa ikävän nivusvammansa jälkeen. Hän nimittäin palasi viime yönä joukkueensa maalille kotiottelussa paikallisvastustaja Anaheim Ducksia vastaan.

Ja se paluu? Se ei olisi voinut paljon paremmin sujua. Quick nimittäin torjui joukkueelleen maukkaan 4-1-voiton ja pysäytti ottelussa upeasti 32 laukausta. Samalla hän nappasi päänahan entisestä joukkuekaveristaan, toisessa päässä torjuneesta Jonathan Bernieristä.

Quickin paluun jälkeen on varsin mielenkiintoista nähdä, että minkälainen vaikutus sillä on, kuin varkain joukkueen ykkösvahdiksi Quickin poissaolon aikana nousseen Peter Budaj’n pelaamiseen.

Kingsin ehdottomat kaksi muuta sankaria olivat kaksi maalia niitannut Tyler Toffoli sekä kolme osumaa syöttänyt Tanner Pearson. Myös viimeisen niitin tyhjään maaliin iskenyt Jeff Carter vietti kahden pisteen iltaa tehoin 1+1. Ducksin ainokaisesta vastasi Andrew Cogliano.

Voitto Ducksista teki samalla Kings-päävalmentaja Darryl Sutterista Los Angeles Kingsin seurahistorian eniten voittoja napanneen valmentajan. Hän on nyt voittanut kalifornialaisseuran peräsimessä 216 ottelua, joskin hänen nokkela vastauksensa teki asiaan mielenkiintoisen tarkennuksen.

– Itse asiassa, jos mukaan lasketaan pudotuspelit, olen melkoisen varma, että tilanne oli tämä jo ennen tätä päivää, Sutter tokaisi seuran Twitter-tililtä löytyvässä haastattelussa.