Colorado Avalanchen unelma pudotuspeleistä kuopattiin jo pitkän aikaa sitten, eikä Philadelphia Flyersinkaan meno näytä kovinkaan hyvältä.

Avalanchen kohtalo on ollut siis jo pitkään selvillä, minkä myötä se on neuvotellut tähtipelaajiensa Gabriel Landeskogin sekä Matt Duchenen kauppaamisesta.

Lähtökohtaisesti mukana keskusteluissa on ollut seuroja, jotka taistelevat pudotuspelipaikoista ja tämä onkin ehkä ollut se ongelma: Duchenen tai Landeskogin hinnat ovat luonnollisesti korkealla ja kovinkaan usein pudotuspelipaikoista taistelevien seurojen ei näe tekevän näin isoja päätöksiä kesken kauden.

Mutta sitten on olemassa myös muita pudotuspelien ulkopuolelle jääviä seuroja, joista osa haluaa rakentaa uudelleen ja osa hakea ratkaisuja tiettyihin osa-alueisiin. Tällä hetkellä Philadelphia Flyers näyttää juuri edellä olevan kuvailun kaltaiselta seuralta – pudotuspelipaikka on karkaamassa ja nuorennusleikkausta pitää täydentää yhdellä tai kahdella tähtiluokan hankinnalla.

Tällä hetkellä tuo ongelma on pennsylvanialaisseurassa maalivahtiosaston ohella maalinteossa. Toisin sanoen joukkueen laitureiden taso ei ole riittävän korkea. Wayne Simmondsin ja Jakub Voracekin jälkeen on liian hiljaista, eikä tässä kohtaa voi vielä täysin laskea esimerkiksi Travis Konecnyn varaan. Brayden Schenn puolestaan ailahtelee aivan liikaa. Michael Raffl ja Matt Read eivät puolestaan kuulu missään nimessä kärkiketjuihin.

Samat sanat pätevät osittain myös senttereihin, sillä Sean Couturier on erinomainen kolmossentteri, mutta kakkoseksi ainekset eivät tunnu tällä hetkellä riittävän.

Flyersin tulisi siis panostaa joko uuden huippulaiturin tai kakkossentterin löytämiseen ja siksi tässä kohtaa kuvaan astuvat Landeskog ja Duchene.

Molempi parempi

Landeskog voisi olla oiva ratkaisu Claude Giroux’n pelin löytymisen kannalta, sillä Flyers-kapteeni on ollut parhaimmillaan isokokoisten Scott Hartnellin ja Jaromir Jagrin kanssa pelatessaan. Duchene puolestaan keventäisi kokonaisuudessaan Giroux’n taakkaa ja samalla toisi roppakaupalla tulivoimaa joukkueen pelaajistoon.

Avalanche ja Flyers olisivatkin täydellisiä kauppakumppaneita toisilleen, sillä molemmilla on jotain, mitä he haluavat. Flyersin halut tulivatkin jo selville ja denveriläiset puolestaan haluavat varausvuoroja, nuoren puolustajan ja muita vaihtokappaleita.

Kaikki tietävätkin, että Flyersin tulevaisuus puolustuksen suhteen on tällä hetkellä ehkä jopa koko NHL:n kirkkain, joten seuralla olisi tarjolla jopa useita vaihtoehtoja Avalanchen makuun.

Bleacher Report kertoikin CSN Phillyn toimittajana työskentelevän Tim Panaccion todenneen, että Avalanche olisi hyvinkin kiinnostunut juuri Flyersista kauppakumppaninaan. Yksi luonnollinen syy tähän olisi luonnollisesti se, että Landeskog tai Duchene päätyisi kauaksi Itäiseen konferenssiin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.