Washington Capitalsin viime kausi oli kaikessa yksinkertaisuudessaan uskomaton, kun se käytännössä jyräsi runkosarjan voittoon. Todellinen palkinto jäi kuitenkin jälleen saavuttamatta, eikä Stanley Cupin mestaruus ollut käytännössä lopulta lähelläkään.

Tällä kaudella joukkueen tekeminen on ollut rauhallisempaa, mutta se ei tarkoita missään nimessä sitä, että se olisi ollut huonoa. Etenkin viime aikoina Capitals on yltynyt hurjaan vireeseen, minkä johdosta se onkin noussut koko NHL:n kärkeen.

Sillä on nyt kasassa 89 pistettä, kun taas Metropolien divisioonan kakkosena olevalla Pittsburgh Penguinsilla on 82 pistettä. Koko NHL:n toisena majaileva Minnesota Wild on kerännyt 84 pistettä, joten Capitals on pikkuhiljaa noussut lähes dominoivaan asemaan.

Seurahistoriakin uusiksi

Capitals lisäsi johtoaan NHL:n kärjessä viime yönä, kun se kohtasi Edmonton Oilersin. Se onnistui nappaamaan kamppailusta 2-1-voiton.

Samalla Capitals nappasi 13. perättäisen kotivoittonsa, minkä myötä se teki seurahistoriaa. Komean voittoputkensa aikana joukkue on tehnyt vastustajan verkkoon komeat 64 osumaa, ja ottanut omiin vain 20.